30 Mayıs 2009 Cumartesi

Trabzonspor'un İlk Transferleri

Galatasaray'a geri döneceği söylenen Ferhat Öztorun Trabzonspor'a transfer olduğu söyleniyor. Galatasaray'ın alt yapısından yetişen, 87 jenerasyonunun en önemli futbolcuları arasında gösterilen Ferhat Öztorun sezonun bitmesinin ardından 3 yıllık sözleşme imzalayacakmış. Kendisi zamanında Hakan Balta ile takas edilip Manisasspor'a gönderilmişti. O da bu sezon Bank Asya'da gösterdiği performansla büyük beğeni topladı. Sözleşmeside bittiği için Trabzonspor elini çabuk tuttu ve transferi gerçekleştirdi.

Ben Galatasaray'a geri dönmesini bekliyordum. Bütün çıkan haberlerde bu yöndeydi. Hakan Balta ile beraber sol kanatın değişilmez isimi olacaktı. Kendisi Volkan Yaman'ı 10 kere cebinden çıkarabilecek kalitede futbolcu. Çok genç yaşta Galatasaray'da forma şansıda buluyordu. Zaten takasta gönderilmesine anlam verememiştim. Tamam kiralık verirsin falanda böylesine yetenekli futbolculardan çabuk vazgeçmemek lazım. Alparslan Erdem'den de Galatasaray çok şeyler bekliyor buna güvenerek bu transferde harekete geçmediler sanırım. Yoksa Ferhat Galatasaray kendisini ısrarla isteseydi ilk tercihi yuvası olurdu.

Trabzonspor cephesinden bakarsak çok önemli transfer oldu onlar için. Böylesine genç ve yetenekli futbolcu uzun yıllar önemli işler yapar. Gerek sol bek zorunda kalırsan sol açık bile oynar. Hatta altyapı döneminde stoper oynamışlığıda vardır. Bek gibi bek diyebiliriz çakılı oynamaz ve için hem hücum hem savunma tarafını üstlenebilir. Trabzonspor'da sol tarafta Cale var onunla birlikte güzel rotasyon oluşturacaktır. Gerçi Galatasaray'da olduğu gibi Trabzonspor'da da ilk eksik sağ bek. O bölgeye transferide sanırım yeni hoca belli olunca gerçekleştirecekler.

Geçen sezonda çok istenen ama transferi son anda gerçekleşmeyen Zafer Yelen'de Trabzon'a geldi. Ferhat Öztorun ile birlikte Fenerbahçe maçını izledikten sonra sözleşme imzalayacaklar. Zafer'de genç yetenek ve büyük gelecek vaad ediyor. Orta sahada çok sağlam futbolcu. Trabzonspor'un belli dönemlerde orta saha zafiyetleri yaşadığını düşünürsek Zafer Yelen ilaç gibi gelecektir. Ayrıca o da genç futbolcu ve uzun yıllar Trabzonspor'a hizmet edecektir. Trabzonspor çok iyi transfer politikası çizmiş. Yetenekli genç futbolcuları şimdiden kadrolarına katmaya başladılar.

Kulislerde Şenol Güneş'in geri döneceği söyleniyor bunuda başarırlarsa önemli yol katederler. Fatih Tekke'de ayrılmak istiyor bakalım Trabzonspor'a geri dönecek mi.

Trabzonspor bu sezon güzel atılım yaptı bazı şeylerin temelini attılar. Şimdi bunun üzerine koyarak şampiyonluğa oynamak isteyeceklerdir. Daha güçlü futbolcularla gelecek sezona önemli işler başarmalarını bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir