27 Mayıs 2009 Çarşamba

Gladyatörler Arenaya Çıkıyor

Herkesin beklediği final bugün oynanacak. Şu an dünyanın en güzel futbolu oynayan, en beğenilen iki takımı Barcelona ve Manchester United saat 21:45'de kozlarını paylaşacaklar. Her konuda birçok sorunun cevabı bu maçta. Öncelikle Barcelona mı daha büyük Manchester United mi, Messi mi Ronaldo mu, Eto'o mu Rooney mi gibi birçok soru bugün cevap bulacak. Tüm dünya bu maça kilitlenmiş durumda. Finalinde Roma'da olması ayrı bir hava yarattı.

Barcelona'da önemli eksikler var. Takımın iki as oyuncusu Abidal ve Dani Alves bu maçta oynamayacak. Bu iki oyuncunun olmayışı otomatik olarak bütün savunmanın dengesini bozmuş durumda. Günümüzde beklerin hem hücum olarak hem savunma olarak önemi çok büyük. Dani Alves önemli bir hücum bozuydu. Sağ tarafta Messi'ye de büyük rahatlık yaratıyordu bu durum. Abidal'de sol tarafın etkili futbolcusuydu onun önündeki Henry'nin de sakatlığının olduğunu düşünürsek Barcelona'nın sol tarafı biraz aksayacak gibi. Pique, Cacares, Puyol, Sylvinho savunma hattını görüyoruz. Ayrıca Marquez'de bu maçta yok stoper alternatifleride çok kısıtlandı Barcelona'nın. Manchester United'in etkili bir hücum takımı olduğunu düşünürsek Barcelona savunmasının zor anlar yaşayacağını söyleyebiliriz. Iniesta ve Henry'nin de sakatlıkları bulunuyordu ama oynayabilecek durumdalar. Barcelona'nın bu maçta en büyük hedefi kendi futbolunun rakibe kabul ettirmek olacaktır. O seri paslaşan, hücumda varyasyonlar yapıp rakip savunmaları dağıtan Barcelona'yı izleyebilirsek şanslarının önemli ölçüde artacağını söyleyebilirim. Eğer Messi Chelsea maçındaki gibi kitlenirse zor anlar onları bekliyor. Barcelona'nın İngiliz takımlarına karşı zorlanması söz konusu. Futbol yapısı ters mi geliyor bilmiyorum ama Chelsea maçında hak etmedikleri turu kazandılar.


Manchester United'de tek eksik Fletcher kart cezalısı olduğu için bu maçta oynayamayacak. Fletcher görev adamı olduğu için yerine kimi koyarsan onun boşluğu doldurulacaktır. Manchester United sistem takımı makine düzeninde oynuyorlar yani gidenin yeri mutlaka doluyor. Manchester United final için sisteminden asla ödün vermeycektir, mutlaka hücum oynayacaklar. Rooney, Tevez ve Ronaldo gibi hücumcuların arkasında Park, Carrick gibi ilginç orta saha oyuncuları var. İlginç diyorum bunlar bir Xavi, Iniesta değil ama müthiş görev adamları. Her zaman üstlerine düşeni mutlaka yapacaklardır. Manchester United'in savunmasıda çok iyi durumda ama Barcelona'nın hücum gücü zengin. Bu sistemlerin içinden çıkmak imkansız yani her an her şeyi yapabilir bu iki takım. Bir avantajda Ferguson finallerin hocası Guardiola ise henüz yeni başladı. Tecrübe farkı oyunun ilerleyen dönemlerinde çok etkili olabilir. Benim favorimi sorarsanız ben Manchester United finali kazanacaktır diyorum.

Ve son olarak gelelim bizim tahminlerimize; 19 Mayıs'tan beri yayında olan anketimiz bugün itibariyle sonuçlandı. Bizim anketten iki takımada kupa çıkmadı malesef. 23'e 23 oy var. Oyların yarısı Barca'ya yarısı Manchester'a gitti. Artık gözler Roma'da sözün bittiği yerdeyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir