27 Mayıs 2009 Çarşamba

TBL Yarı Final İlk Maçlar


Play-off yarı final ilk maçları bu akşam oynanan Efes Pilsen - Galatasaray maçı ile tamamlandı. İlk maçların ardından oluşan tablo şu şekilde:

Türk Telekom 81 - 86 Fenerbahçe Ülker (0-1)
Beklendiği gibi Fenerbahçe rakibini mağlup etmeyi başardı ve rakibinden saha avantajını aldı. Maç boyunca üstün bir oyun oynayan Fenerbahçe Ülker' e karşı, Telekom, El-Amin' in üçüncü periyotta ürettiği 20 sayı ile maça tutunmaya çalıştı ama maçın sonunda Fenerbahçe Ülker kazanmayı bildi. Fenerbahçe Ülker' de bireysel olarak sivrilen bir isim olmadı ama takım olarak topu çok iyi paylaştılar. Görüldüğü üzere şu anda finale yakın olan taraf Fenerbahçe Ülker. Hatta Telekom böyle oynamaya devam etsin maç bile alamaz. Aslında oynamak mı desem oynatılmak mı onu da tam bilemiyorum. Ercüment Sunter' in eline her sene istediği kadro veriliyor ama bir yolunu bulup takımı berbat oynatmayı beceriyor. Telekom' da Ercüment Sunter olduğu sürece başarı zor. Ercüment Sunter' de her zaman olacağına göre muhtemelen seneye de Telekom için aynı şeyleri yazacağız.


Efes Pilsen 103 - 77 Galatasaray Cafe Crown (2-0)
Efes Pilsen serinin mutlak favorisi zaten. Hani ilk maçı Galatasaray almayı başabilirse belki bir mucize olur mu diye düşünüyordum ama ilk maçta bütün ümitleri bitirdi Efes Pilsen. Efes Pilsen' den art arda üç maç almak küçük çapta bir mucizedir benim gözümde. Artık Galatasaray için sezon bitti diyebiliriz. Her zamanki gibi karışıklıklarla geçen bir sezon. Seneye umarım şöyle olur, böyle olur diyemeyeceğim çünkü bizim istediğimiz gibi olmayacağını biliyorum.

Efes Pilsen açısından bakarsak da ligin gerek kadro kalitesi, gerekse oynadığı basketbol ile en büyük favorisi bana göre. Galatasaray' ı 3-0 veya 3-1 ile geçip final serisine hazırlanırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir