23 Mayıs 2009 Cumartesi

Hidayet LeBron Düellosu

Doğu Konferansı Final Serisi ikinci maçında Cleveland Cavaliers, sahasında Orlando Magic ile karşı karşıya geldi. Orlando, Hidayet Türkoğlu'nun maçın bitimine bir saniye kala attığı basketle 95-93 öne geçmesine rağmen, kalan sürede kenardan topu oyuna sokan Cleveland, LeBron James'in üç sayılık isabetiyle karşılaşmayı 96-95 kazanmasını bildi.

Bu maçta serinin ilk maçının kopyası gibi oldu. Maça iyi başlayan farkı açan Cavs ilk yarının sonlarına doğru farkı biraz indiren Orlando, ikinci yarıya fırtına gibi giren Orlando, son periyotlarda yine Hedo ve LeBron düellosu. Hidayet bu seride üst düzey performanslar gösteriyor. Orlando'dan olası Hidayet ayrılığı bütün takım sistemlerini komple değiştirecek gibi. Hidayet'in bu güveni harika. Takımın ona inancı muhteşem. LeBron ise 35 sayı attı bu maçta ve durdurulamadığını gösterdi. İşin ilginci o son saniye üçlüğü olmasa Orlando iki maçıda deplasmanda kazanıp olağanüstü avantaj yakalayacaktı. Cavs bu play-off'larda gümbür gümbür geliyordu ama karizmaları fena çizildi. Orlando onlara çok ters gelmiş gibi gözüküyor. Cavs'ta LeBron'a fazla destek gelmemesi özellikle Mo Williams'ın yokları oynaması onların müthiş hücum gücünü biraz düşürdü. Orlando'nun kendi big-three'si yani D.Howard, Lewis ve Hedo böyle oynamaya devam ederlerse avantaj Orlando'dan yana olacaktır. 

Herkes finalde Lakers - Cavs'ı izleyeceğini düşünüyordu ama batıda Denver doğuda Orlando işleri bayağı bozdu. Kafalardaki Kobe - LeBron çekişmesinin yerini acaba Hidayet NBA finali görebilecek mi sorusu oluşturmaya başladı.

1 yorum:

  1. 1 sn ye bırakmak lebrona çook yanlıştı ama genede seri de avantaj orlandoda..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir