23 Mayıs 2009 Cumartesi

Türk Statüsüne Geçmeden Nereye

Sao Paulo Kulübü’nün yöneticisi Milton Cruz, yıldız oyuncuyla telefonda görüştüklerini belirtti, “Teklifimizi geri çevirmedi. 10 numaralı forması bile hazır” dedi. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Sao Paulo Kulübü’nün, Fenerbahçe’den ayrılması gündemde olan kaptan Alex de Souza’yı telefonla arayarak transfer teklifinde bulunduğu bildirildi.Brezilya’da çıkan Futebol Interior Gazetesi, Sao Paulo’nun tecrübeli oyuncu için 10 numaralı formayı şimdiden hazırladığını yazdı.Sao Paulo’nun yöneticilerinden Milton Cruz gazeteye yaptığı açıklamada, “Bizim oyun sistemimize uyan en iyi isim Alex. Bu oyuncuyla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Hedeflerimizi ve projelerimizi aktardık. Ona ihtiyacımız olduğunu söyledik. 10 numaralı forması bile hazır. Önümüzdeki günlerde önemli gelişmeler yaşanacağını umuyoruz” ifadelerini kullandı. Cruz, Alex’in kendisine getirilen teklifi reddetmediğinin de altını çizerken, daha fazla ayrıntı veremeyeceğini belirtti. Futebol Interior gazetesi ise, Cruz’un bu açıklamalarından sonra Alex’in Brezilya futbolunda tekrar sahne almasının çok yaklaştığını iddia ederek, “Alex, Avrupa’dan geri dönüyor” başlığını kullandı.

2004 yılında Fenerbahçe'ye transfer olan Alex 5. sezonunu oynuyor. Biliyorsunuz ülkemizde 5 yıl forma giyen yabancı futbolcular bu 5 yılın sonunda Türk vatandaşlığı statüsü alabiliyor. Kendi Milli Takımında oynamayanlar hatta Türk Milli Takımında bile oynayabiliyor. Fenerbahçe bu sezon sözleşmesi biten Alex'le sözleşme yenilerken Türk statüsüne geçeceği için bunu yapmıştı. Yoksa 32 yaşına gelen Alex'le sözleşmeyi uzatmayıp yerine yine aynı kalitede bir yabancı futbolcu alabilirlerdi. Geçtiğimiz sezonlardaki Alex'i bu yıl izleyemedik. Gerek Aragones gerekse sakatlıklar yakasını bırakmadı. Kendisi ülkemizde çok başarılı olmuş, kariyerinin en iyi dönemlerini burada geçiriyor. Herkeste Alex'in artık bittiği Fenerbahçe'nin başka isimlere yönelmesi gerektiği düşüncesi hakim aslında birazda doğru bu. Ama Türk stasütüsünde oynayabilirse eğer kadrosunda herkes Alex'i bulundurmak ister. Fenerbahçe'nin bence eleştirilmesi gereken nokta Deivid ve Roberto Carlos'u takımda tutmasıdır. Deivid o eski hallerinde değil olacağada pek benzemiyor. Roberto Carlos müthiş para alıyor ve sözleşmesini bir yıl daha uzattı. Kendisi 36 yaşında ayrıca. Bu iç transferde büyük yanlışlıklar var ama Alex konusunda Fenerbahçe yönetimi bence doğru işler yapıyor.

Ayrıca Alex kendi ülkesine dönmek istese sözleşmesini uzatmazdı. Bu da haberin ne kadar yanlış olduğunun göstergesi. Genellikle 32-33 yaşına gelen Brezilya'lılar ülkelerine gidip orada işi bitiriyorlar doğrudur ama Alex Fenerbahçe'de kalacak.

1 yorum:

  1. zaten brezilyalılar sallar sallar durur. Milleti de inanır. Ülkeleri o yüzden bu halde. Büyük bir değişiklik olmazsa alex seneye de burada.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir