28 Mayıs 2009 Perşembe

İngiltere'ye Tuncay'dan Sonra İkinci Kutsal Ruh

Avrupa Ligi'ne katılma şansını ligin son haftasına bırakan Galatasaray'da, yönetim bir yandan yeni sezonun hazırlıklarına başlarken, futbolculara transfer teklifleri de gelmeye başladı. Galatasaray'ın genç yeteneği Arda Turan, bu konuda başı çeken isim olurken, Premier Lig ekiplerinden Everton yıldız futbolcuya talip oldu. Everton menajeri David Moyes'in, Arda'yı yeni sezonda takımında görmek konusunda ısrarcı olduğu öğrenildi. Arda Turan da Ada'da oynamaya sıcak bakıyor. İki kulübün anlaşması durumunda, genç oyuncunun önümüzdeki yıl Premier Lig'de oynaması bekleniyor.

Arda Turan'ı çok sevsemde, onun futboluna hayran olsamda, içimde bir yerlerde keşke futbol hayatı boyunca Galatasaray'da oynasa desemde Arda'nın gelişimi açısından bu transfer çok önemli. 32 yaşında Tugay İngiltere'ye gitti ve futbolunu nasıl değiştirdi gördük veya Tuncay'ı gördük. Buradan oraya taşıdığı özellikleri yanında futbolunu inanılmaz geliştirdi. Arda şu an en yetenekli Türk futbolcusu konumunda. Hatta gelmiş geçmiş en iyi Türk futbolcusu olma kapasitesine fazlasıyla sahip. 22 yaşında ama Türkiye'de inanılmaz olgunluk kazandı. Arda Turan birgün mutlaka Avrupa'ya gidecek bunun önüne geçemeyiz. Değerini yeterince arttırdı mı bunu bilmiyorum. Yönetim bu sezonu unutturmak için Arda'yı bir sene daha takımda tutacaktır. Bu yüzden bu transferin şu aşamada gerçekleşeceğine inanmıyorum. Gelecek sezonun sonunda Dünya Kupası'da var bu tip futbolcular en çok bu turnuvalarda değerlenirler. Türkiye'nin Dünya Kupası'na gitmeside çok önemli.

Arda Turan'da hala geliştirmesi gereken, eksik özellikler var. Bunuda en iyi İngiltere'de yapacaktır. Bütün Dünya ligleri içinde Arda'ya en çok İngiltere liginin futbolu uyuyor gibi görünüyor. Çünkü Arda hırslı ve mücadeleci futbolu seviyor. Böyle kendini takımına veren futbolcularda İngiltere'de çok tutuluyor. Everton onun için yeterince büyük takım olmayabilir ama bu tip takımlarlada 1-2 sene o lige alışıp çok daha büyük takıma transfer olabilir. Gönül ister buradan direk Arsenal'e, Chelsea'ye, Liverpool'a falan gitsin. Arda teknik ve çevik futbolcu. Bu sezon pas olayını ve defansını müthiş geliştirdi. Tek eksiği yeterince hızlı olmaması ve şutunun zayıf olması. Yalnız azmi ve çalışkanlığı ilede bunları kapatıyor. Bana kalırsa Arda Turan'ı gelecek sezon son kez izleyeceğiz. 20 milyon euro gibi bir fiyatada transferi gerçekleşecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir