23 Mayıs 2009 Cumartesi

Nöbetçi {Semih Şentürk}

Hepimizin hafızasında nöbetçi golcü olarak kalan ve 25 yaşına gelmesine rağmen hala genç futbolcu olarak anılan Semih Şentürk Türk futbolunun yetiştirdiği en kaliteli forvetlerdendir. Futbolu bırakacağı zaman genç futbolcu olarak bırakacağıda söylenen sözler arasında. Şakayı bir yana bırakırsak Semih Şentürk'ü ben Fenerbahçe'li olmasına rağmen çok beğeniyorum. Kendini her sene yeniliyor ve futbolunun üzerine birşeyler koyuyor. Önce Kezman sonra Güiza'nın arkasında haketmediği şekilde yedek kalan Semih buna aldırış etmeden futbolunu oynuyor. Kendisi Fatih Terim'in de vazgeçemediği isimler arasında. Euro 2008'de başarılı performans göstermişti. Fenerbahçe'ye antipati duyan birçok futbolsever Semih Şentürk'e ayrı sevgi besliyor. Bunu birde Rüştü Reçber başarmıştır. Yalnız Galatasaray ile oynanan derbide kendisine yakışmayan hareketlerden ötürü prestij kaybı yaşamıştı. Aynı şey Arda içinde geçerli. Efendiliği ile bilinen isimlerin o durumlara düşmemesi lazım. Gerçi maç sonunda yaptığı açıklamalarla takdir toplamıştır.

Semih Şentürk futbola İzmir'de başladı. Katıldığı Milli Takım seçmelerini kazanarak U15 Milli Takım kadrosuna girdi. Sonrasında her yaş katagorisinden Milli Takım'da forma giymiştir. 1998 yılında Fenerbahçe altyapısına katıldı. 2000-2001 sezonunda Fenerbahçe A takımına yükseldi. Sonrasında bir sezon İzmirspor'da kiralık oynadı. Dönüşünde Fenerbahçe'de düzenli forma şansı bulmaya başladı. Önce Van Hooijdonk sonra Anelka'nın arkasında yedek kaldı. Sonra Kezman takıma geldi ve onunda yedeği oldu. Kezman'ın sürekli oynaması Semih'in yedek kalması çok eleştirildi. Ama Semih kulübeden gelip Fenerbahçe'ye birçok maç kazandırmıştır. Bu da ona nöbetçi lakabının takılmasına neden oldu. Kezman'ın yedeği olmasına rağmen bir sezon gol kralıda olmuştur. Güiza transfer edildi ve onunda arkasında yedek kaldı. Tabi bu aradan önce Euro 2008'de müthiş işler yapmıştır. Kendisi Milli Takım'da 15 maçta 6 gol atmıştır. Şimdilerde Güiza ile çift forvet deneniyor, Güiza'yı yedekliyor, kendisi yedek kalıyor Fenerbahçe'de karışık işler var. Bu adam keşke Galatasaray'a gelseydi diye çoğu kez söylemişimdir. Semih Şentürk çok önemli bir forvet.

Tek santrafor, çift santrafor oynayabiliyor. Takım hücum yükünü tek başına çekebildiği gibi yanındaki forvet oyuncusunuda beslemeyi iyi biliyor. Güiza ile çift forvet oynadıklarında verdikleri katkıyı görmüşsünüzdür. Ne zaman Alex giriyor tek forvete düşüyor Güiza orada bitiyor işte. Semih yerine göre ofansif orta saha oyuncusu, forvet arkası gibide oynayabiliyor. Topu ayağında tutuyor, etkili pasları var, hava toplarına iyi çıkıyor yani günümüz forvet oyuncusunda olması gereken bütün özellikler onda mevcut. Fenerbahçe formasıyla 135 maçta 72 gol atmıştır. Çoğu maçta kulübeden geldiğini düşünürsek bu muhteşem bir rakam. Başarılarına bakarsak Fenerbahçe ile 4 lig şampiyonluğu, bir tane Türkiye Süper Kupası, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ve Milli Takım formasıyla Avrupa 3. lüğü yaşamıştır. Kendisi ayrıca 2007-2008 yılında 17 golle gol kralı olmuştur ve Euro 2008'de gümüş ayakkabı ödülünü kazanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir