23 Mayıs 2009 Cumartesi

TBL' de Yarı Final Eşleşmeleri


Play-Off çeyrek finali bugün oynanan Beşiktaş CT - Galatasaray CC maçı ile tamamlandı. İki uzatmaya giden maçı 115-102 kazanan Galatasaray son yarı finalist olmaya hak kazandı. Alınan sonuçlardan sonra yarı final eşleşmeleri şu şekilde:

Efes Pilsen - Galatasaray Cafe Crown(1-0):
Normal sezonda oynanan iki maçı da kazanan Efes Pilsen seriye 1-0 önde başlayacak. Zaten çok üstün olan Efes Pilsen' i bu avantaj daha da favori yapıyor. Galatasaray, Efes karşısında da alıştığımız gibi; savunma yapmadan, düzgün setler çizmeden oynarsa işi çok zor. Ama her şeye rağmen play-off yarı finali. Galatasaray'ın kadrosu da berbat bir kadro değil sonuçta. Her şeye rağmen umut var ama az. Aslında ilk maç çok önemli. Galatasaray ilk maçı kazanmayı başarırsa seriye inanılmaz bir heyecan gelecek. Eğer aksi olursa da; yani Efes ilk maçı alıp, durumu 2-0' a getirirse, o zaman umutlar tükenir. Efes' ten art arda üç maç almayı düşünmek hayalden başka bir şey değildir çünkü. Seri tahminim; 3-1 Efes Pilsen.

Türk Telekom - Fenerbahçe Ülker(0-0)
Son zamanların formsuz ekiplerinden bir diğeri de Türk Telekom. Çeyrek Final' de Mersin BŞB' yi eleyen Telekom taraftarlarına pek ümit vermedi. Mersin pota altına karşı zorlanan Telekom' un, Fenerbahçe Ülker pota altına nasıl karşı koyacağını düşünmemek elde değil.

Fenerbahçe Ülker ise son zamanlarda iyi bir performans yakaladı. Bu serinin de favorisi. Saha avantajı Türk Telekom' da olmasına rağmen Fenerbahçe' nin turu pek zorlanmadan geçeceğini düşünüyorum. Seri tahminim; 3-1 Fenerbahçe Ülker.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir