23 Mayıs 2009 Cumartesi

Crespo İnatla İtalya'da

İtalya Serie A takımlarından İnter'in tecrübeli forveti Hernan Crespo'nun yine Serie A ekiplerinden Genoa ile anlaştığı ifade edildi. Genoa Başkanı Enrico Preziosi, İnter ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Crespo'nun transferini bitirdiğini açıkladı. Preziosi, "Crespo %99.9 Genoa'nın oyuncusudur. Henüz sözleşme imzalamadık ama kendisiyle konuştum" dedi. 33 yaşındaki oyunucu, Milito'nun transferi sonrasında İnter'de forma şansı iyice azalmıştı. Crespo'nun kariyerini son dönemlerini yine Serie A'da Genoa formasıyla tamamlayacak gibi gözüküyor.

Kariyerine asla lafım yok ama ben Arjantin'e geri döner diye düşünüyordum. Kendisi Genoa ile anlaşmış yani İtalya'da izlemeye devam edeceğiz. Çoğu zaman ismi Galatasaray, Fenerbahçe gibi takımlarlada anılsada o hep İtalya'da kaldı. Son 3 yıldır Inter'deydi ama Mourinho'nun gelişi ile birlikte bu sezon fazla forma şansı bulamadı. Son olarak bu sezon parlayan Milito transfer edilincede yaşınında itibariyle yollar ayrıldı. Inter'in zengin gibi görünen stoper ve forvet adamları var. Bunlar sadece kağıt üzerinde zengin görünüyor. Geçenlerde yazmıştım stoperleri. Forvetlere bakıyoruz Ibrahimoviç, Adriano, Cruz, Crespo, Balotelli, Obinna gibi isimler var. Ibrahimoviç'i zaten tartışmaya gerek yok Inter onun sayesinde bir yerlere geliyor. Balotelli genç oyuncu ve bu sezon Santon'la birlikte büyük parlama yaptı. Mourinho'nun nimetleri diyebiliriz. Adriano inanılmaz şanslar bulmasına rağmen psikolojisine yenildi ve sezon bitmeden Brezilya'ya geri döndü. Cruz ve Crespo yaşlı oyuncular zaman zaman oynadılar ama beklenenleri pek veremediler. Obinna'nın ise varlığı ve yokluğu belli değildi. Hücumda Ibrahimoviç yalnız bile kalmıyor bildiğiniz tek başına kalıyor. Bu yüzden onun yükünü hafifletmek şart. Yani Inter forvet hattında büyük değişiklikler yapmalıydı. Milito'yu aldı güzel transferdi bu, Crespo ilede yollar ayrıldı. Gelecek sezonun güçlü kadrosu şimdiden kurulmaya başlanmış. 

Crespo 33 yaşına gelmesine rağmen hala iş yapacak futbolculardan. Büyük takımlarda çok kendini gösteremesede Genoa gibi ekiplerde 1-2 sezon daha başarılı işler yapacaktır. 

2 yorum:

  1. 2007 Copa America'da çok güzel bi oyun ortaya koyuyordu ki şanssız bi şekilde sakatlanmıştı..O gün anlamıştım işte Crespo yaşlıyken dahi çok güzel işler yapabiliyor...İnter'den ayrıldığına sevindim gerçekten..Genoa ile iyi bi sezon geçiriceğine gönülden inanıyorum

    YanıtlaSil
  2. 2007 Copa America'da çok güzel bi oyun ortaya koyuyordu ki şanssız bi şekilde sakatlanmıştı..O gün anlamıştım işte Crespo yaşlıyken dahi çok güzel işler yapabiliyor...İnter'den ayrıldığına sevindim gerçekten..Genoa ile iyi bi sezon geçiriceğine gönülden inanıyorum

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir