5 Mayıs 2009 Salı

Süper Lig Yolcuları Belli Oluyor

Geçen sezon ligden düşen Manisasspor ve Diyarbakırspor Süper Lig'e çıkmayı garantilediler. Manisasspor Bank Asya'da şampiyon olarak, Diyarbakırspor ise 2. olmayı garantiliyerek mutlu sona ulaştılar. Ayrıca baraj maçlarını Kasımpaşa, Boluspor, Altay ve Karşıyaka oynayacaklar. Bu dört takım arasından biride Süper Lig vizesini alacak.

Vestel ile sponsorluk anlaşmasını bitirdikten sonra Manisasspor'un ben bu kadar direnç gösterebileceğine inanmıyordum. Birçok futbolcusunuda kaybetmelerine rağmen bir yıl aradan sonra Süper Lig'e yükseldiler. Demekki sponsporluğun başarılarda o kadar da önemli olmadığını kanıtladılar. Yani isteyince oluyormuş.

Diyarbakırspor'un da Süper Lig'e çıkması önemli bir gelişme. Şehir olarak buna çok ihtiyaçları vardı çünkü Diyarbakır karışık bir şehrimiz. Çoğu kesim bu olaya çok sevinmiştir. Bu sezon onlarda mali kriz geçirdiler, puanları silinecek noktaya kadar geldi bu ama inatla Süper Lig'e çıkmayı başardılar. Demekki paranında başarıda o kadar önemli olmadığını kanıtladılar. Manisasspor içinde dedim inanç bu işin anahtarı.

Baraj maçları ise çok çekişmeli ve ilginç olacağa benziyor. Boluspor yaptığı yatırımların neticesinde bu noktalara kadar gelmeyi başardı. Kasımpaşa geçen sezon Süper Lig'deydi onlarda bir sezon aradan sonra lige çıkmak için mücadele veriyorlar. Yalnız Kasımpaşa'nın ne kadar taraftarı olduğu tartışılır bu yüzden onların Süper Lig'e yükselmesini istemiyorum. Herkesin gönlünde yatan şu artık İzmir'den en az bir takım Süper Lig'de yer almalı. Altay ve Karşıyaka'da baraj maçlarında yer alacak. Altay birinci ligin demirbaş takımlarından zaten ama son yıllarda bu baraj maçlarına sürekli katılmalarına rağmen şanssızlık mı bilmiyorum istediklerini alamıyorlar. Karşıyaka'nın ise taraftarını söylememe gerek yok. Finans olarak İzmir takımları içinde en rahat durumda olanlar onlar. Gönlümden Altay geçiyor ama o olmazsa Karşıyaka çıksın diyorum.

İlginç bir Bank Asya sezonu geçirdik. Babam hep derki bu ikinci lig maçları iddacıları yatırmak için düzenleniyor. Bakıyoruz lig liderinin 13 beraberlik ve 4 mağlubiyeti var. Yani puanlar birbirine çok yakın. Bu da sürekli bir çekişmeyi ve mücadeleyi tetikleyen unsurlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir