25 Mayıs 2009 Pazartesi

Turuncu Devrimci Kewell

Benim futbol felsefemi Kewell değiştirdi diyebilirim. Hagi, Popescu ve Taffarel gibi yabancı futbolculardan sonra bu kadar profesyonel ve işini gönülden yapan yabancıya pek rastlamadım (Galatasaray için konuşuyorum). Galatasaray'a geldiğinde hastalığı var dendi, kronik sakat dendi, katkı veremez dendi ama bütün eleştirileri göğüsleyip şu kötü sezonda Galatasaray'lıların gönlünde taht kurmuş durumda. Ben onu Leeds United formasıyla bize karşı oynadığı maçlardan hatırlıyorum o zaman kendisine çok laf etmiştim. Çünkü Leeds'in en iyi futbolcusuydu ve bize karşıda önemli işler yapmasından korkuyordum. Fakat ben ne bileyim ileride birgün Galatasaray'la yollarının kesişeceğini. Karaciğerindeki sorun nedeniyle maçın belirli bir bölümünden sonra performansının düştüğü yani doksan dakikayı kaldıramayacağıda söyleniyordu ama son haftalarda, son Beşiktaş maçında da gördümki Kewell oynadığı her dakikanın hakkını verebilecek oyuncu. Karaciğerindeki sorun yüzündende bir ilaç kullanıyor bu ilaçta FIFA'nın doping listesi arasında. Yalnız şöyle bir durum var FIFA ve UEFA bu ilaci kullanmasına dünya üzerinde sadece Kewell'a izin veriyor. Kewell transfer edilerek Galatasaray'a müthiş bir profesyonel kazandıran yöneticileri kutlamak lazım.

Leeds United'de 8 sezon oynadıktan sonra bütün dikkatleri üzerine çekti. Birçok takımlada ismi geçti. Hatta Manchester United'in Kewell'ı alamayınca C.Ronaldo'yu aldığı söyleniyor. Kewell Leeds United'den hayalindeki takım Liverpool'a geçti. 5 sezonda 93 maça çıkabildi. Son senesi sakatlıklarla çok boğuştu. Liverpool'daki kariyerine Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuda eklemiştir. Baros'la birlikte Liverpool'un önemli parçalarındandı. Liverpool'la sözleşme yenilemeyen Kewell için herkes futbol hayatı bitiyor falan demesine karşın Galatasaray'la sözleşme imzaladı. Bu sezonda Galatasaray'la birçok maçta çok önemli işlere imza attı. İlk resmi maçı olan Kayserispor'la oynanan Süper Kupa maçında topla buluştuğu ilk anda golü atmıştır. Özellikle bu sezon giydiğimiz turuncu formayla Kewell özdeşleşmiştir.

Kewell'ın asıl mevkisi sol kanattır. Ama orada Arda Turan olduğu için genelde sağ kanatta görev aldı. Maç içinde Arda ile sık sık kanat değişimleri yapıyor bu da rakip savunma dengesini çok bozdu. Hücumda büyük verim gösterdiğimiz 4-2-3-1'in önemli parçalarından oldu. Baros - Lincoln - Arda ile birlikte özellikle Kasım - Aralık dönemlerinde Galatasaray'da en zirve yaptığı dönemlerdir. Top tekniği, bitirici özelliği ve futbol bilgisiyle Galatasaray'a çok şey kattı. Yani öyle bir profesyonelki Hamburg maçlarında stoper bile oynamıştır. Yıldız futbolcu olmasına rağmen Lincoln'den alışığız özellikle bunlara hiç kaprisini göremedik. Buradan Lincoln'ü hala destekleyenlere duyurulur. Lincoln'de iş ahlakı sıfır, Kewell ise iş ahlakı sayesinde bütün dünyanın saygı duyduğu futbolcu oldu. Raket gibi kullandığı sol ayağının yanında sağ ayağıylada jeneriklik goller atabiliyor. Son Beşiktaş maçında gördüğümüz gibi. Ayrıca bu sezon Bordeaux maçında attığı golde unutulmaz. Bu sezon iki aylık sakatlık dönemi geçirmesine rağmen sakatlığının ardından formasını hemen giydi. Oynadığı bütün maçlarda da formasının hakkını vermiştir. Gelecek sezonda takımda mutlaka kalması gerekiyor ve kalacaktırda. Kewell'ın hala Galatasaray'a vereceği çok büyük değerler var. Sadece futbolculuğuyla değil, yaşayışıylada örnek alınması gereken isimdir.

Kewell her fırsatta Galatasaray taraftarını çok sevdiğini ve onların çok büyük taraftar olduğunu belirtmektedir. Futbolu ve sempatik tavırlarıylada herkesin gönüllerini fethetmiş durumdadır. Yani Lincoln diye bağıran taraftarlar artık Kewell diye bağırmaya başlıyor. Lincoln'ün takımdan ayrılacağını varsayarsam Arda Turan'da 10 numaralı formayı asla giymek istemediğini söylediği için 10 numara Kewell'a yakışır diyorum. Leeds United'de ve Avustralya Milli Takımında zaten 10 numaralı formayı giyiyor. Başarıları arasında Leeds United ile Uefa Kupası yari finali ve Şampiyonlar Ligi yarı finali, Liverpool ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ve FA Cup şampiyonluğu, Liverpool ile Kıtalararası Kupa ikinciliği, Milli Takımı ile 1996 yılında Konfederasyon Kupası ikinciliği gibi birçok başarı var.

Bu reklam filminde söyledikleri çok samimi. Galatasaray'ı çok sevdiğini, hayatı boyunca çok düşürüldüğünü ondan umudu kestiklerini ama Galatasaray'da kendini bulduğunu anlatıyor. Galatasaray Kewell'ı çok seviyor Kewell'da bizleri. Böyle bir futbolcuya sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Gelecek sezona daha güçlü kadro ve işini bilen teknik direktörle Galatasaray büyük işlere imza atacaktır. Kewell'da futbolu bıraktığında mutlaka Galatasaray'ın efsane isimleri arasına adını altın harflerle yazdıracaktır.

1 yorum:

  1. Bize bu sezondan geriye kalan sadece Harry Kewell..

    Çok seviyorum ben bu adamı yahu :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir