12 Haziran 2009 Cuma

2016'ya Talibiz

Avrupa Futbol Şampiyonası’nın 2016 yılındaki organizasyonuna aday ülkeler arasında yer alan Türkiye’den istenen koşulları iletmek üzere UEFA yetkilileri İstanbul’a geldi. UEFA yetkilileri, aday ülkeler arasında (İtalya, Fransa ve İsveç-Norveç) şansı en fazla olan Türkiye’den organizasyonla ilgili isteklerini 9 Haziran’da İstanbul Sheraton Oteli’nde yapılan toplantıda ilettiler.

Futbolu bu kadar seven bir ülke olarak artık bir futbol organizasyonunun içinde olmaktan ziyade o organizasyonun sahibi olmak sanırım hakkımız. İtalya, Fransa, İsveç-Norveç ülkelerinde eminim daha önce çok başarılı turnuvalar düzenlenmiştir. Fakat jeopolitik konumu, doğal güzellikleri ve deminde bahsettiğim futbol aşkı ile Türkiye bu ülkeler arasında bu turnuvayı en çok isteyen ülke konumunda. Bu organizasyonun kriz ortamındaki ekonomik getirilerinin yanı sıra birde müthiş bir tanıtım imkanı sunması varki tam kaymaklı kadayıf durumu. Yalnız Uefa yetkililerinin bir kaç eksiğimizi söylediklerinin haberide geldi ki bu istekler şu şekilde; Türkiye’den, ulaşım sorunu yaşanmayacak şekilde çeşitli kentlerde biri 60 bin, biri 50 bin, biri 40 bin, dördü de 30 bin kişilik kapasiteli, kriterlere uygun toplam yedi stat inşaa etmesini istedi. Ayrıca maçları izlemek için gelecek yaklaşık 1 milyon taraftar için ve 24 milli takım için de güvenlik teminatı istedi.

24 milli takım demek 24 farklı ülkede yayınlanması ve reklam yapılması demek. 2016 Haziran-Temmuz aylarında yapılacak bu organizasyon. Çeşitli kentlerde 7 stat isteği var şimdi Aslantepe yolda. Bir kaç şehrimizde de çok modern ve gelişmiş statlar yapılacak bildiğim kadarıyla. Bu istekleri karşılayabileceğimizin taahhüdü Uefa yetkililerine verildi ki tahminimce çok zor değildir istendikten sonra. Eğer altından kalkabileceğimiz gösterilirse turnuvanın Türkiye'de yapılmaması için hiç bir sebep yok. Avrupa Futbol Şampiyonası 2016'da kim bilir kimleri izleme şansımız olacak vatanımızda hemde. Bu gerçekten heyecan verici. Önümüzde 6 sene var hazır olmak şart oldu artık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir