12 Haziran 2009 Cuma

Seri Eşitlendi {Efes: 2-2 :Fenerbahçe}

Beko Basketbol Ligi play-off final eşleşmelerinde Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker arasındaki mücadele nefes kesmeye devam ediyor. Serinin ilk iki maçı Efes'in evinde oynandı. Darüşşafaka Ayhan Şahenk'te oynanan iki maçıda deplasmanda olmasına rağmen Fenerbahçe Ülker kazanmıştı. Seride artık Fenerbahçe maç vermez kendi evinde işi bitirir diye düşünürken herkes Efes'in Abdi İpekçi'deki ilk maçı kazanması ikinci maç için umutlanmasına sebep olmuştu ki bu umutların yanlış olmadığınıda ikinci maçta aldığı 68-77'lik galibiyet ile herkese gösterdi.

İlk periyodu 24-12 gibi net bir skorla kapatan Efes devreyi de 40-35 önde bitirerek 2-2 lik serinin sinyallerini verir gibiydi. 3. periyot müthiş çekişmelere sahne oldu. İki takımında inanılmaz hatalar yapması bu çeyrekte bol savunma hatasına ve dolayısıyla takımlar adına can sıkıntısına sebep oldu. Gerçi seyirciler hiç şikayetçi değildi bu durumdan zira 3. periyot sonunda skor board 52-48 Efes üstünlüğünü gösteriyordu. Fenerbahçe kaybedecek neyim var ki düşüncesiyle olsa gerek son periyotta Mrsic, Solomon ve Ömer Onan ile çok bastırdı. Öyle ki bitime 5 dakika kala fark 1 sayıya kadar erimişti. Fakat Efes şampiyonluğun elden gittiğini farkedince teknik faullerinde yardımı ile maçı 77-68 kazanarak seriyi 2-2'ye getirdi.

Maçın en iyi ismi skor olarak 20 sayı ile Preston Shumpert gibi görünsede bu galibiyeti getiren asıl sayıları iki Kerem ile yani Kerem Tunçeri ve Kerem Gönlüm ile kazandı Efes Pilsen. Şimdi seride durum 2-2 gerçekten finale yakışır bir heyecanda devam ediyor. Aslında işin tuhaf tarafı şu; ligde oynanan maçlarda ne Efes ne Fenerbahçe 90 sayının altına çok düşmemişti. Seride ise yanlış değilsem 90'ı gördükleri maç yok gibi. Gerçekten enteresan bir durum. Neyse serinin son maçı Ayhan Şahenk'te pazar akşamı 20:00'da maçı televizyondan takip etmek istersenizde SkyTürk'te şimdiden herkese iyi seyirler. Şampiyon adaylarınada başarılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir