12 Haziran 2009 Cuma

Arda Turan Kaptanlık ve 10 Numara Mevzusu

Sezon içinde birçok kez dedik hatta bu blogda anket bile açmıştık Arda Turan kaptanlığı hak ediyor mu diye. Büyük çoğunlukta Arda Turan'ın kaptan olması gerektiğini söylemişti. Yaşı 22 olabilir ama kaptanlık dediğimiz olay bence yaşla, tecrübeyle alakasından çok liderlik vasıfları ile ilgili bir durumdur. Dünya üzerinde de bunun örnekleri var Steven Defour, Francesc Fabregas gibi futbolcular genç yaşında takımlarında kaptan oldu. Arda Turan'da kaptanlık için bütün vasıfları üzerinde taşıyor. Yaşına rağmen karakteri çok sağlam, lider özellikleri var, saha içinde takımı güzel taşıyabiliyor yani kaptan olmaması için hiçbir sebep yok. Arda Türk futbolunun büyük umutlar beslediği futbolcusu onu bu yaşta kaptan yaparak onurlandırmak Arda açısındanda çok güzel olacaktır.

Sezon içinde kaptanlık resmen ayağa düşmüştü. Ayhan Akman'a asla lafım yok elinden geldiğinde güzel kaptanlık yaptı ama yetersizdi bu. Hakan Şükür'ün kaptanlık dönemini hatırlayın takımı derler toparlardı, toplantılar yapardı, kriz dönemlerinde takımı en iyi şekilde yönetirdi. Geçen sezon Skibbe döneminde takım içinde disiplinsizlik hakimdi ve Ayhan'da bu olay karşısında pek duramadı. Saha içinde de ayrıca agresif futbolu sayesinde kaptanlığa yakışmayacak durumları vardı. Benim bildiğim kaptanlar hakeme pek itiraz etmek kendi takım arkadaşlarını sakinleştirir bizde hakeme ilk saldıran Ayhan olurdu. Bu yüzden Ayhan takım için ne kadar yararlı isim olursa olsun kaptanlık konusunda yetersizdi. Tabi birde Lincoln durumu vardı 2-3 maça kaptan çıktıki kaptanlığın ayağa düşmesinin birinci sebebiydi. Lincoln kim kaptanlık kim diyerek Lincoln'ü anmak istemiyorum. Lincoln'ün kaptan olduğunu gören Arda Turan 2. kaptanlığı bile kabul etmeyeceğini söyledi. Adam haklıydıda Lincoln'ü kaptan yapıpta hayatı Galatasaray'da geçen birini kaptan yapmamak çok kötü durum. Bu yüzden yeni sezona Arda Turan'ın kaptanlığında girmek Rijkaard hamlesinden sonra verdiğimiz en doğru ikinci karar diyorum.

Arda Turan'ın birinci kaptanlığının yanında Kewell'ın da ikinci kaptan yapılması gündemde. Kewell'da büyük tecrübesiyle kaptanlığı sonuna kadar hak ediyor. Liverpool'da, Avustralya Milli Takımında, Leeds United'de yaptıkları ortada. Ayrıca saha içinde lider özelliklerini sonuna kadar taşıyor. Bu yüzden Arda'nın yanında ikinci kaptanlığı mükemmel olacaktır. Üçüncü kaptan olarakta geçen sezon kaptanlığı başarıyla yapamamasına rağmen Ayhan Akman tecrübesiyle çok şey katacaktır.

10 numara mevzusuna gelirsek benim için Arda'nın 10 numarayı giymesi büyük gurur olurdu. Yalnız Arda 6 numara sevdalısı ve 6 numaralı formayı giymek istiyor. 10 numarayı giymek istememesinin nedeni 10 numaranın ağırlığını kaldıramamaktan korkması falan değil 6 numarayı çok istediğidir. Linderoth'un takımdan ayrılacağını düşünürsek 6 numarayıda bu sezon giyecektir. Lincoln'ün de takımdan ayrılması ihtimali çok kuvvetli gözüküyor zaten Galatasaray'da çok önemli kişilerin giydiği 10 numaralı formayı Lincoln'ün giymesi çok kötü bir durum. 10 numaralı forma için adayımızda Kewell olarak gözüküyor. Kewell Leeds'de de, kendi Milli Takımında da 10 numaralı formayı giyiyor ve bu numaranın ona çok yakışacağını düşünüyorum. Lincoln gibi iş ahlakından yoksun birinin bu formayı taşıması yerine Kewell gibi gerçek profesyonelin bu formayı giymesi bizler için daha büyük mutluluk olacaktır.

4 yorum:

  1. Agresifliği göz önünde bulunduracaksak Arda'nın F.Bahçe maçında yaptıklarını da ele almalıyız. Resme bu çerçeveden bakınca öyle görünüyor çünkü. Yoksa Arda'nın kaptanlığı başım gözüm üstüne tabii.

    YanıtlaSil
  2. Fenerbahçe maçı farklı bir psikolojiydi. Kaldı ki Arda kendiside yaptığı açıklamlarda o maçın kendisine çok büyük artıları olduğunu söyler. Yani bi defa o hatayı yaptık ikincisi olmaz olmayacak tarzında.

    Kaptanlık mevzuna gelince. Şu takımda formayı en çok ıslatan ve formayı en çok hakedenlerden. Önümüzdeki sezon müthiş geçecek onun için.

    YanıtlaSil
  3. Yazı başlığı "Lincoln'e İçimi Boşalttım" falan olsaydı. Her paragraftaa adama bir sövgü, bir taşlama... Adam bu takıma 10 numara olarak gelmedi mi zaten? Başka kime giydirilmeini bekliyordunuz?

    YanıtlaSil
  4. Evet adam takıma 10 numara olarak geldi ama performansı pek 10 numara olmadı malesef hiç bi zaman. Bizde artık onla bu işin yürümeyeceğini söylüyoruz her yazımızda.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir