13 Haziran 2009 Cumartesi

Rijkaard Geliyor Ve Şov Başlıyor

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Frank Rijkaard bu akşam İstanbul'a dönüyor.Sarı kırmızılı kulüple sözleşme imzaladıktan sonra ülkesine dönen Hollandalı teknik adam, yardımcılığını yapacak Johan Neeskens ve kondisyoneri ile birlikte İstanbul'a gelecek. İki gündür Amsterdam'da sarı kırmızılı yönetici Haldun üstünel ve yardımcılarıyla birlikte transfer planlarını oluşturan Rijkaard bu kez İstanbul'da kalacağı evi belirleyecek ve takımının Almanya'da yapacağı hazırlık kamp planına son şeklini verecek. Bu arada Frank Rijkaard ile transferde izleyeceklerini yol haritasını belirleyen yönetici Haldun Üstünel ise Amsterdam'dan Almanya'ya geçti. Haldun Üstünel'in öncelikle Lincoln - Halil Altıntop takasını gerçekleştirmek için Shalke kulübü ve futbolcu menacerleri ile masaya oturacağı öğrenildi. Üstünel'in, Halil'i Galatasaray gelmek için büyük oranda ikna ettiği ancak Lincoln'ün Shalke'ye dönmesi için pazarlıkların sürdüğü ileri sürüldü.

Rijkaard hamlesi ile Dünya futbolu gündeminin ortasına yerleşen Galatasaray'da işler gerçek anlamıyla başlıyor. Rijkaard'ın Türkiye'ye gelmesiyle birlikte yeni sezon hazırlıklarımız şeklini almaya başlıyor. Biliyorsunuz Rijkaard Hollanda'ya dönerken Galatasaray'ın maç kasetlerini yanına almıştı. Çünkü takımı fazla tanımıyor ve çoğu futbolcuyu ilk defa izleme fırsatı bulacaktı. Maç kasetlerinide özellikle kaybettiğimiz maçlardan seçmiş. Biraz olsun kafasında Galatasaray'lı futbolcularla ilgili bilgiler şekillenmeye başladı. Arda, Mehmet Topal, Kewell, Baros, Servet, Hakan Balta, Barış ve Sabri'nin mutlaka takımda tutulmasını gerektiğini söylediği gelen bilgiler arasında. Sabri için çok yetenekli ondan büyük bir yıldız yaratabiliriz ama beyni ile kramponları arasındaki bağlantıyı kurmamız lazım demişti. Neeskens'de ayrıca geliyor o da gerçek bir futbol kurdu. Rijkaard'ın başarısındaki en büyük anahtarlardan birisi durumunda. Galatasaray teknik direktör tercihi dışında teknik ekibide güçlü kuracağa benziyor. Türk yardımcıları konusunda kimler gelir onu bilemiyorum. Skibbe döneminde Ümit Davala hamlesi vardı, Rijkaard'ın yanınada acaba eski futbolculardan birisi gelecek mi. Ergün Penbe'nin ismi çok konuşulmaya başlandı. Aslında Bülent Korkmaz aslında egolarını bastırsa Rijkaard'ın yanında 2-3 sezon çalışsa kazanacağı deneyimlerle müthiş teknik direktör olabilir ve Rijkaard'la birlikte kurulan düzenin devamını Rijkaard ayrıldıktan sonra devam ettirebilirdi. Bu arada Rijkaard'ı Galatasaray idmanında teknik direktör olarak düşünüyorumda inanılmaz birşey bu. Galatasaray eşortmanlarıyla futbolcularımıza taktik veriyor, bazı genç isimleri yanına çağırmış ne yapacaklarını falan gösteriyor çok heyecanlı bir durum. Rijkaard özellikle Galatasaray'ın gelecek vaad eden genç futbolcuları için büyük şans taşıyor.

Haldun Üstünel'in ise transfer arayışladı devam ediyor. Hollanda'da transfer dosyasını Rijkaard'la birlikte konuşmuşlardı elbette Rijkaard'ın sunduğu isimler ve Haldun Üstünel'in sunduğu isimler olmuştur. Buna göre transfer listesi oluşmuştur. Deco çok isteniliyordu onun için bir hamle bekliyorum. Kendini Almanya'ya gidiyor gösteripte İngiltere hamleside yapabilir. Lincoln'den kurtulmamız gündemde ve kendisini Schalke istiyordu. Ama yıllık ücreti Alman ekibini biraz aştı. Halil Altıntop ile takası gündemde umarım gerçekleşir. Halil Altıntop 4-3-3 sisteminde çok başarılı olabilir. Çünkü ileride çakılı oynamıyor, geriye geliyor top alıyor, iyi şutları var, hareketli forvet oyuncusu. 4-3-3'ün hücum hattının sağında, önünde rahatlıkla oynayabilir. Lincoln'ün ise bu sisteme uymayacağını zaten söylemiştik. Bakalım Rijkaard dönemi Galatasaray'a neler getirecek süreç resmen başlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir