22 Haziran 2009 Pazartesi

Beşiktaş'ın Transfer Gündemi

Beşiktaş'ta futbolcu alımı yönünde olmasa da iç transfer ve futbolcu satma konusunda gelişmeler yaşanıyor. Sözleşmeleri sezon sonunda sona eren Gökhan Zan ve İbrahim Üzülmez'le anlaşma zemini aranırken, Bobo için Werder Bremen ile görüşülüyor. Mehmet Topuz transferi konusunda çok oyalanan Beşiktaş bu transferin acısını unutturmak için Nihat Kahveci'ye yönelmişti ama başarılı olamamıştı. Şu ana kadar Erhan Güven ve Fink transferleri gerçekleşmiş durumda. Geçen sezondan da ellerinde şampiyon kadro olduğu için çok fazla futbolcuya da ihtiyaçları yok ama hedef Avrupa ise bazı noktalara transfer yapmak zorundalar.

Gökhan Zan'la geçtiğimiz sezon opsiyonu olmak üzere bir senelik sözleşme yenilenmişti. Sözleşmesi bir sezon uzatılırken yaşadığı sık sakatlıklar göz önünde bulunduruldu. Yoksa Gökhan Zan'ın kalitesinden onlarında şüphesinin olduğunu sanmıyorum. Nitekim bu sezon görüldü gelen şampiyonlukta Gökhan Zan'ın katkısı büyük oldu. Mustafa Denizli'nin takıma gelmesiyle defansın değişilmezi oldu ve formayı hiç bırakmadı. Haliyle de piyasası epey artmış oldu. Şimdi o da istediği ücrete bir takımla anlaşmak istiyor. Bu yüzden opsiyonunu kullanmadı ve sözleşme yenileme konusunda Beşiktaş'ı zorlayacaktır. İbrahim Üzülmez ise geçen sezon çıkan olaylar neticesinde kadro dışı bırakılmıştı sonrasında affedildiğinde de kaptanlığı elinden alındı. O ise ilerleyen yaşına rağmen kendini futbola verdi ve gösterdiği performansla beğeni topladı. İspanya maçlarında da Milli Takım'a seçildi. Onun sözleşme yenilemesinde sorun çıkmayacaktır. 

Bobo için ise ilginç gelişmeler yaşanıyor. Avrupa transfer piyasasının gözdelerinden olan Bobo'yu geçen sezon birçok kulüp transfer etmek istemiş ama Beşiktaş izin vermemişti. Bu sezon çoğu maçta Nobre'nin yedeği olmasına rağmen Bobo'nun hala piyasasını kaybetmemesi çok ilginç. Gerçi son maçlarda attığı gollerle şampiyonluğun kilitini açmıştı. Werder Bremen onun için 6.5 milyon euro veriyor ama Beşiktaş 8 milyon euro istiyor. Düşündüğümde Bobo bu kadar para nasıl ediyor anlamıyorum. Tamam müthiş yetenek, iyi golcü ama bu kadar da olduğunu düşünmüyorum. Beşiktaş Bobo'yu 8 milyon euro civarı paraya satarsa büyük iş başarmış olurlar ve transfer ansiklopedilerine konu olur bu konu. Geçenlerde de Olimpiyakos'a gitti falan denilmişti ama transferi gerçekleşmemişti. Bobo'nun satışına göre de forvet arayışlarına hız verecekler. Saha ile ilgilendiklerini resmen açıklamışlardı eğer o transferi gerçekleştirirlerse önemli bir futbolcuyu kadrolarına katmış olacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir