22 Haziran 2009 Pazartesi

Roberto Carlos Hadi Brezilya'ya

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos, Brezilya'nın Fluminense takımında oynamaktan "sevinç duyacağını" söyledi. Carlos İspanyol haber ajansı EFE'de yeralan açıklamasında, "Önümüzdeki hafta Fluminenseli yöneticiler ile toplantı yapacağım. Herşey ailemin nerede yaşamak istediğine bağlı. Başka teklifler de aldım ama Fluminense'de oynamaktan sevinç duyarım. Brezilya'ya geri dönmem için bana kapıyı açan kulüp oldu" şeklinde konuştu. Bu arada, Barcelona'nın Brezilyalı oyuncusu Sylvinho da Roberto Carlos gibi futbol oynamak için Brezilya'ya dönmekten memnuniyet duyacağını ifade ederek, futbolcu olarak kariyerine başladığı ve çevresinin olduğu Corinthians'a dönmeyi arzu ettiğini dile getirdi.

Aslında bu haber Fenerbahçe için büyük fırsat olmalı. 34 yaşında Fenerbahçe'ye geldi ve 2 sezon boyunca Fenerbahçe'ye bir ölçüde katkısı verdi. Özellikle ilk senesinde Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayan kadronun önemli parçalarındandı. Geçen sezon ise forma giyme konusunda istikrarlı görüntü çizdi ama performansı benim için soru işareti oldu. 36 yaşına gelen futbolcunun hala Fenerbahçe'ye neler vereceği konusunda şüpheliyim. Üstelik 3 sene üst üste şampiyon olma vaadi verilmişken. Roberto Carlos'un kariyerine asla laf edemeyiz, futbolunun dışında da forma satışı olsun, bu tip mali konularda Fenerbahçe'ye de büyük yarar sağladı ama her güzelliğin bir sonu olmalı. Yıllık 4.5 milyon euro alıyor ve geçtiğimiz sezon içinde opsiyonunu kullanarak sözleşmesini yenilemişti. Yalnız evlendikten sonra yeni eşiyle birlikte Brezilya'da oturmak istiyor bu yüzden ülkesine dönmeye niyetli. Ben Roberto Carlos'dan medet ummaktansa o bölgeye yapacağım transferlerle bu açığı kapatırım. Roberto Carlos eskisi gibi makine düzeninde iş görmüyor. Hücuma çıktım mı defansa dönemeyen görüntüsü var. Bu yüzden sol kanatın önünde oynayan futbolcuda onun açıklarını kapatayım derken Fenerbahçe'nin sol kanatı çöküyor. Bu yaşında yaptığı en iyi iş harika frikikleri. Frikik içinde ben futbolcuyu asla takımda tutmam veya yaşı kaç olursa olsun ismi büyük diye.

Roberto Carlos'un vahşi yıllık ücretinden kurtulmak ve o bölgeyi güçlendirmek için ben Fenerbahçe'lilerin yerinde olsam Carlos gitsin diye dua ederim. 2 sezon boyunca güzel günler geçirildi ve Türkiye Ligi'nin unutulmazları arasına girdi. Birde şu var Carlos takımda kalırsa oynamak zorunda. Böyle bir zorunluluk var mı bilmiyorum ama bu adam 40 yaşına da gelse oynamak zorunda gibi görüntü çiziyor. Ronaldo'da Brezilya'ya döndü, Adriano'da Brezilya'ya döndü şimdi sıra Roberto Carlos ve Sylvinho'da. Sylvinho'da başarılı Barcelona kariyerinin ardından Avrupa'da ekmek bulamayacağını anladı ve kariyerinin son 1-2 yılını ülkesi Brezilya'da geçirmeye karar verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir