17 Haziran 2009 Çarşamba

Bir Zirve Hikayesi {Steven Gerrard}


İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool'un ve İngiltere Milli Takımı'nın formasını giyen Steven Gerrard, 2013 sezonunun sonunda futbolu bırakabileceğini söyledi.

Gerrard, France Football dergisine yaptığı açıklamada, kulübüyle sözleşmesinin dolacağı 2013 yılında 33 yaşında olacağını belirtirken, ''Bundan daha da ileriye gidip gitmeyeceğimi bilmiyorum. Kariyerimin daha en başında, tek kulüpte forma giyip, yeşil sahalara burada veda edeceğimi biliyordum'' dedi.

1989'da henüz 9 yaşındaydı Liverpool'a adım attığında. Liverpool alt yapısında başladı futbol hayatı. Gerrard’ın alt yapıdayken yaşadığı en büyük problemi boyu ve büyüme sorunları sebebiyle sırtında oluşan ağrıları oldu. Liverpool ile 5 Kasım 1997’de profesyonel sözleşme imzalayan Gerrard, 30 Kasım 1998’de de Liverpool A Takımı ile ilk maçına çıktı ve Vegard Heggem’in yerine oyuna girerek Blackburn karşısında forma terletti. Ligde ilk Liverpool formalı maçı Blackburn maçı olurken ilk Avrupa kupası maçı ise Uefa Kupasındaki Celta Vigo maçıydı. Liverpool o maçtan mağlubiyetle ayrılmasına rağmen Gerrard'ın performansı inanılmazdı.

Kariyerinin ilk kırmızı kartını 1999-2000 sezonunda oynanan Everton maçında Kevin Campbell’a yaptığı faul sonrasında gördü. Kariyerinin ilk golünü ise 5 Aralık 1999’da Sheffield Wednesday ile oynanan maçta attı. O maçı Liverpool 4-1 kazanırken Gerrard'ın kariyerinde bu maçın önemi çok büyüktü. 2000–01 sezonu Gerrard’ın ilk kupasını kaldırdığı sezon oldu. Liverpool o sezon Lig Kupası, FA Cup ile ikileme yaparken UEFA Kupası finalinde Gerrard’ın ilk büyük final golü geldi ve Alaves’i 5-4 ile geçtikleri finalde Gerrard’ın da çorbada tuzu oldu. Liverpool’da böylece uzun yıllar sonra büyük bir çıkış yaparak sezonu 3 önemli kupa ile tamamladı. Aynı sezonda da PFA tarafından yılın genç futbolcusu seçildi.

Kariyerinin dönüm noktalarından biri 2002 yılında dönemin Liverpool teknik direktörü Houllier tarafından 22 yaşında olmasına rağmen kendisine takım kaptanlığının verilmesiydi şüphesiz. Houllier'in bu taktiği tuttu ve Steven o sezon sadece 2 kart gördü. Kaptanlığın bütün gereklerini yerine getirdiğini ise bizzat takım arkadaşı Owen dile getiriyordu. 2004 yılında Chelsea'nin çok ciddi tekliflerine kulaklarını tıkadı Gerrard. Liverpool'da doğmuştu Liverpool'da ölecekti. Kalbindeki Liverpool aşkı Chelsea'nin teklifini ve sonra yapılacak bütün teklifleri reddetmesini sağlayacaktı. Kariyerinin en önemli golü sorulduğunda ise 2004 Şampiyonlar Liginde Olympiakos'a 23 metreden attığı müthiş golü gösterir Gerrard. O sezon İstanbul'da oynanan Şampiyonlar Ligi finalini kazanmıştı Liverpool. Hemde devreye 3-0 Milan üstün girmesine rağmen. Devre arasında ve maçın bilhassa ikinci yarısında arkadaşlarını ateşlemesi kaptanlık başarısını bir kez daha ortaya koyması adına şarkılar bestelenen şiirler yazılan bu adamın dahada yücelmesine neden oldu. Dönemin teknik direktörü Benitez bile kazanılan kupanın en büyük mimarının Gerrard olduğunu söylemiştir. 2005–2006 sezonu geride kalan yıllara göre Gerrard’ın istatistikler açısından en etkili olduğu yıllardan biriydi; kaptan tam 53 maça çıktı ve 23 gol kaydetti. Nisan ayında Gerrard belki de en önemli ödülünü kazandı ve PFA Yılın En Değerli Futbolcusu seçildi. Böylece Liverpool da 1988’de John Barnes’ın bu değerli ödülü kazanmasının ardından bir kez daha onurlandı.

Kariyeri başarılarla dolu bu adam yaptığı açıklamada 3 sene sonra yani 33 yaşına gelmeden futbolu bırakacağını açıkladı. Yalnız Liverpool için değil tüm futbolseverler için müthiş bir değerdir Gerrard. Haberin başlığında "Gerrard'dan kötü haber" yazıyordu. Ne yalan söyleyeyim bir an takım falan değiştirdiğini düşündüm korktum. Gerrard bir ikondur bir tabudur. Onun takım değiştirmesi gittiği takımın taraftarlarını bile tam manasıyla mutlu etmez mesela. Allahtan futbolu bırakmasıymış haber diyeceğim ama yok bunada sevinemiyor insan. Gerrard gibi adamlar ölene kadar oynamalıymış gibi geliyor. Birde Gerrard ile ilgili okuduğum ve %100 katıldığım bir cümle var ki oda şu; "Futbol takım oyunuysa Dünyanın en iyi futbolcusu Gerrard'dır" Kararına saygı duymuyorum. Dilerim vazgeçirilir ve devam eder oynamaya. Yani kendine bakan bir futbolcu için 33 yaş çok az heleki Gerrard için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir