18 Haziran 2009 Perşembe

Samsun Basket'te Sona Doğru

Geçtiğimiz sezon çok güzel geçiyordu. İkinci ligden yeni çıkan takım olarak ilk senemizde şampiyonluğa oynadık. Play-off yarı finali ve Türkiye Kupası yarı finali gördük. Normal sezonu 2. tamamladık. Üstelik birçok takımın finansal olarak gerilerinde olmamıza rağmen. Hedefi play-off olarak belirlemişken şampiyonluğu zorladık. Samsun Basketbol geçtiğimiz sezon elinden geleni fazlasıyla yapmıştır bu yüzden alkışları haketmişlerdir. Sezon içinde birçok finansal probleme rağmen sezonu tamamlamayı başardık. Yalnız sezonun bitmesiyle beraber sponsporluk krizi ortaya çıktı. Samsun Basketbol'a kimse sahip çıkmadı ve takım kapanma noktasına gelmiş durumda. Samsun'u en iyi şekilde temsil etmemize rağmen belediyedende ses olmadığı gibi çeşitli sponsporlarda bu kriz ortamında sırt çevirdiler. Bu yüzden eldeki iskeleti koruyamadık yeni anlaştığımız hiçbir oyuncuyla sözleşme imzalayamadık. En sonunda başarının mimarı Cantuğ Keskindemir'de dayanamadı ve istifa etti.

Avrupa Kupalarına katılmayı hak etmemize rağmen bugün son gün olduğu için başvuramıyoruz. Kulüp olağanüstü kongre kararı aldı ve Hüseyin Tayinci'de aday olmayacağını açıkladı. Anlayacağınız Samsun Basketbol sahipsiz durumda. Sezon içinde taraftarlarıyla inanılmaz işler yapan takımın düştüğü duruma bakın. En çokta taraftar için üzülüyorum çünkü bu takıma büyük destekler verdiler. Samsun uzun yıllar sonra kendi içinden şampiyon olabilecek potansiyelli takım çıkartmıştı. Bu saatten sonra geri dönsekte Avrupa hedefi bitmiş olacak ve transfer edeceğimiz birçok isimi elden kaçırmış olacağız. 95 firmayla görüşülmesine rağmen sponsor bulunamadı ve Samsun Basket'te sona doğru diyebiliriz.

Cantuğ Keskindemir'e istifası için kimse birşey diyemez. Bunca zorluğa rağmen Samsun Basketbolu lise takımından bayanlar liginde şampiyonluğa oynayabilecek konuma getirdi. Bu takımı çok bekledi, birçok ekonomik duruma aldırış etmedi, birlik beraberliği sağladı ama olmadı. Sonuçta o da kendi kariyerini düşünmek zorunda ve bugün birçok teklif gelecektir kendisine. Sezon ortasında Galatasaray istedi ama Samsun Basketbol'u düşündüğü için ayrılmadı. Kendisi Samsun için birçok şeyler yaptı ama olmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir