17 Haziran 2009 Çarşamba

Son Katalonya'lı

Katalan devi Barcelona'da takımın 2003 yılından beri A takımda bulunan kaleci Victor Valdes'e kapı gösterildi. 30 Haziran 2010'da bitecek sözleşmesi için İspanyol basınındaki haberlere göre Barcelona kulübü yöneticilerinin Valdes ile yaptığı görüşmeler sonuçsuz kaldı ve Valdes'e yeni sözleşme önerilmeyeceği ifade edildi. Barcelona'nın Fiorentina'nın filebekçisi Sebastien Frey ile ilgilendiği belirtilirken, Valdes'in menajeri Gines Carvajal Rac1 adlı radyo kanalına konuyla ilgili bir açıklama yaptı; "Her şey karıştı. Biz Barcelona ile olan iletişimimizi koparmak istemiyoruz. Valdes kalmak, sözleşmesini iyileştirmek istiyor."

Barcelona taraftarlarının takımlarını bir kulüp takımından çok Milli Takım gibi gördüklerini biliyoruz. Bu yüzden Katalonya'nın bağrından gelen futbolcuları çok daha severler. Victor Valdes'de Katalonya'nın bağrından kopan isimlerdendi. Senelerdir Barcelona'nın kalesindeydi, çok fazla eleştirilmesine rağmen kimse onu takımdan göndermedi. Şu güçlü Barcelona'nın en zayıf halkası Valdes'dir. Bunun üstüne de sözleşme yenilemek için ilginç paralar isteyince Barcelona'da ipler koptu ve Valdes takımdan ayrılacak gibi duruyor. Katalonya'lı da olması takımda kalmasına yeterli olmayacak gibi. Zamanında Rüştü'nün elinden kaleyi devraldığında çok kızmıştım. Barcelona onun üzerinde çok durdu, genç yaşlarda oynattı ama gelebileceği en yüksek nokta bu oldu. Belki iki Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandı, La Liga şampiyonlukları gördü ama bu onun iyi kaleci olduğu anlamına gelmez.

Yeni kaleci avı başladı ve Frey ilk hedef gibi duruyor. Fiorentina'da büyük çıkış yakaladı ve Fransa Milli Takım'ının da önemli isimlerinden birisi oldu. Barcelona'da tecrübeli, sağlam kaleci ihtiyacı var. Şu güçlü kadroya rağmen Valdes bazen saç baş yolduruyor. Bu yüzden bu sistemin zayıf halkalarınıda veya şöyle demek lazım zayıf halka gibi gözüken halkalarınıda güçlendirerek daha da yenilmez hale gelmeleri mümkün. Frey olmazsa başka bir kaleci olur ama mutlaka tecrübeli ve güvenilir isimlerden birisi gelecektir. Tabi medyamız boş durmadı Valdes'in bu ayrılığından yola çıkarak Galatasaray ile ismini anmaya başladı. Rijkaard'ın da zamanında Valdes'le arasının iyi olmasıyla bu iddayı da biraz güçlendirdiler. Ama şu unutulmasın Barcelona'da istediği yüksek ücret yüzünden gözden çıkarılan Valdes'i Galatasaray neden alsın. Valdes güçlü takımlardan biriyle anlaşacaktır ama Barcelona'da ki durumunu asla bulamayacaktır. Valdes'in ayrılığı Barcelona'lılar için sevinç kaynağı olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir