6 Haziran 2009 Cumartesi

Bu Maçın Anlamı Yok

Azerbaycan maçından sonra Fransa karşılaşması bizler için ciddi bir maç niteliğindeydi. Eylül ve Ekim aylarında oynayacağımız grup maçları öncesinde kendimizi görmemiz ve sınamamız açısından önemliydi. Azerbaycan maçının aksine ideale yakın bir kadroyla çıktık. Tabi sakatlığı nedeniyle Azerbaycan maçından sonra kadrodan ayrılanlarda oldu zaten sakatlığı oluğ kadroya çağrılmayanlarda vardı ama kadro tercihine baktığımda daha ciddi duruyorduk. Mevlüt Erdinç için önemli bir maçtı futbol oynadığı, hayatını geçirdiği Fransa'da Fransa'ya karşı kendini göstermesi için büyük fırsat yakalamıştı. Ama Azerbaycan maçında olan senaryonun tersi bize gerçekleşti biz bu sefer 10 kişi kaldık. Hemde kendi hatamızla, kendi kendimizi eksik bırakmış olduk. İlk yarının başlarında Fransa daha etkin gözükmeye çalışsada oyunu dengeledik ve iki net pozisyon kaçırdık. Sonrasında penaltı ile 1-0 öne geçtiler ve 10 kişi kaldık. Bundan sonrası oyun hazırlık maçı olmaktan çıktı. Kendini göstermesi için büyük fırsat bulan Mevlüt Erdinç 45 dakikayı bile tamamlayamadı. İkinci yarı Fransa'nın üstünlüğünde geçti özellikle Ribery girdikten sonra oldukça organize geldiler. Türkiye rakip yarı sahada çoğalamadı Semih'in oyuna girmeside hücum anlamında katkı sağlamayınca maç böyle bitti. Ribery'e kafam takıldı hazırlık maçı olmasına ve kendini göstermeye ihtiyacı olmamasına rağmen bu ne hırs dedim kendi kendime.

Maça damgasını vuran ikinci yarının sonlarına doğru çıkan kargaşa. Maçta bir gerginlik yok, hakem iyi, maç resmi değil, sahada futbol desek o da yok nedir bu kavga, kargaşa anlamak güç. Yakışmayan şeyler oldu, sahaya yabancı maddeler geldi, bir kişi sahaya girdi maç durdu. Hazırlık maçı yani bu. Maçın bir önemide olsa birşey demiyeceğim ama olmaması gereken şeyleri yaşadık.

Fatih Terim iki hazırlık maçında gördüğüm kadarıyla kafasındaki sistemi takımda oturtmaya çalışıyor. 4-4-2 oynatmaya çalışıyor ve orta sahada Nuri Şahin ve Mehmet Topal'ı banko yapacak. Nuri son zamanlarda futbolunu çok geliştirdi ve ideal orta saha görünümünü aldı. Nuri bizim için büyük şans diyorum. Kanatlarda da Arda ve Tuncay gibi çok etkili futbolcularımız olunca bu sistemde önemli işler yaparız. Forvette Nihat ve Semih'in oynayacağını düşünüyorum. Defans hattımız Servet - Gökhan Zan'dan oluşur. Bu ikili birbirine alışık zaten, Milli Takımda çoğu maç beraber oynadılar. Servet'in olmadığı maçlarda zorlanıyoruz özellikle defans kurgusunu kurmakta. Bekler ise Gökhan Gönül ve Hakan Balta olacak. Kalede ise Volkan Demirel forma giyecektir. Biz bu kadroyu grupta birçok maçta oynatamadık. Sakatlıklar falan derken ideal kadromuzla oynayamadığımızdan gruplarda puanlar kaybettik. Eylül dönemine inşallah sakatsız gireriz. Biz kendi kadromuzla oynadığımız sürece Bosna karşısında da Belçika karşısında da mutlak favori biziz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir