6 Haziran 2009 Cumartesi

İstanbul Park Birilerinin Gözdesi

Dün başlayan, bugün ve yarın devam edecek olan İstanbul Park için Türkiye'ye gelen Formula pilotları İstanbul Park'ı övdüler. Otoritelerin "zorlu ve heyecan verici" olarak tanımladığı İstanbul Park toplam uzunluğu 5 bin 338 metre. Pistte 6 sağa, 8'i de sola olmak üzere toplam 14 viraj yer alıyor. Saat yönünün tersine koşulacak biçimde tasarlanan pist, 124 bin lastik bariyerle çevreleniyor. Pilotlar ise kendi cümleleriyle İstanbul Park'ı şu şekilde anlatıyorlar;

Lewis Hamilton; "İyi bir zaman yapmak için uğraşırken, aynı zamanda lastiklere binen yükü de düşünerek arabanın kondisyonuna dikkat etmek zorundasınız. Ayrıca, İstanbul Park yeni bir pist olmasına rağmen, eski pistlerin havasını taşımasını da çok seviyorum"

Heikki Kovalainen; ''Muhteşem virajlara sahip bir pist ve en ünlüsü de 8. viraj. Arka arkaya gelen 4 adet iniş ve çıkış, 250 - 260 kilometre gibi hızlarda inanılmaz heyecanlı oluyor"

Felipe Massa; ''Tabii ki herkes başarılı olduğu pistleri sever. Bu pistler bana çok büyük miktarda enerji veriyor. Çünkü İstanbul Park, özellikle çabuk dönüşleri sayesinde çok hızlı yarışlara sahne oluyor"

Şüphesiz İstanbul'u en seven pilot Massa. Formula İstanbul'a geldi geleli krallığını ilan etti. Her yarışı kazandı bu sezonki yarışında favorisi gibi duruyor şimdilik. Birde dipnot dünkü antrenman turlarının ilkini 1.28.952'lik zaman ile Williams takımının Alman pilotu Nico Rosberg birinci sırada tamamlarken; ikincisini 1.28.841'lik zaman ile Vodafone McLaren Mercedes'in Fin pilotu Heikki Kovalainen oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir