3 Haziran 2009 Çarşamba

Bu Maçta Bütün Kapılar Dostluğa Çıkar

Dünya Kupası grup elemelerinde Haziran ayını pas geçen Türkiye kendini hazırlık maçları ile görmek istiyor. Yeni yapılan Kadir Has Stadı'nda Azerbaycan ile karşılaştık ve 2-0 galibiyetle ayrıldık. Benim için bu maçtaki futbol veya sonucun pek önemi yoktu. Azerbaycan Türkiye'ye rakip olamayacak durumda ama Estonya maçı için kendimizi sınamak istedik. Ayrıca son zamanlarda gerilen ilişkiler açısından da bu maç güzel oldu. Bu maçın kaybedeni olmaz her zaman dostluk kazanır.

İlk yarısı son derece sıkıcı bir maç oldu. Türkiye ve Azerbaycan'ın pozisyonu yoktu. Türkiye topu ayağında tutmasına rağmen organize olamadı. Azerbaycan'ın katı savunmasına karşın çok zorlandık. Pas alış verişi hiç yoktu, futbolcular birbirini tanımadığı içinde hücum sıkıntıları çektik. Nuri Şahin'i orta sahanın ortasında oynattık ve olumlu sonuçlar alacağız gibi. Modern orta sahaların oyunun iki yönünüde oynayabilmesi gerekliliğini düşününce Nuri güzel bir alternatif. Ayrıca kendisini Bundesliga'da çok geliştirdi. Bu maç hataları oldu evet ama bazı nokta pasları inanılmazdı. Savunma hattımızda Ceyhun ve Eren Güngör oynadı. Fatih Terim genç futbolculara şans veriyor. Milli Takım olarak en sıkıntılı bölgemiz savunma gibi görünüyor böyle futbolcuları kazanarak bu sorunu aşacağız. Birbirlerini tanımamalarına rağmen uyumları güzeldi. Kazım'ı biliyorsunuz Fatih Terim'in olmazsa olmazsı oldu keşke olmasaydı dedirtti. İlk yarıda oyunda hiç yoktu. Genel olarak kötü görüntü verdik ilk yarıda.

İkinci yarıda ise Arda ve Halil değişiklikleri ile oyun hareketlenmeye başladı. Arda ve Tuncay'la kanat akınlarımız başladı. Ayrıca Halil forvette çok hareketli futbolcu olduğundan kapalı Azerbaycan savunmasını aşmayı başardık. Sercan'da güzel performans gösterdi. İleriki yıllarda Türkiye bu çocuktan çok yararlanacak. Caner Erkin yine genç isim Türkiye'nin önemli futbolcularından olacak. Hakan Balta ile beraber sol kanadı taşıyacaklar gibi görünüyor. İbrahim Üzülmez ve Yusuf Şimşek'de bu maçta iyi görüntü çizdiler. Bu iki futbolcuyu tebrik etmek lazım bu yaşta bu mücadele inanılmaz. Bu maç benim için gösterge olmaz çünkü Türkiye'nin rakibi Azerbaycan değil. O yüzden uzun uzun yazmaya gerek yok. Bundan sonraki Fransa maçı bizler için güzel gösterge olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir