3 Haziran 2009 Çarşamba

Fenerbahçe'de Günü Kurtarma Politikası

Fenerbahçe açısından tamamen hayal kırıklıkları ile dolu geçen sezonun ardından Aragones ile yolların ayrılmaması gibi birşey söz konusu bile değildi. Yüksek tazminatı nedeniyle sezon içinde yapamadıkları bu operasyonu sezon sonunda mecburen gerçekleştirmiş oldular. Bu sezon yaşanan başarısızlık uzun zamandan sonra Aziz Yıldırım'ın karşısına muhalefetin çıkmasına neden oldu. Bu durumda Aziz Yıldırım'ın büyük vaadlerde bulunmasına neden oldu. Aziz Yıldırım'ın en çok üzerinde durduğu konu 3 yıllık görev süresinde 3 lig şampiyonluğu ve Avrupa'da başarıydı. Bunun içinde önemli yatırımlar yapacağını söyledi. Fenerbahçe işini garantiye almak için Daum'la anlaştı. Daum lig performansı olarak Fenerbahçe'de çok başarılı olmuştur. Fenerbahçe'de göreve başladığında dağılmış kadroyu şampiyon yaptı, onun üstüne ekleyerek bir şampiyonluk daha kazandı son senesinde ise son haftada şampiyonluğu kaybetti. Lig performansına eyvallah ama Avrupa'da istenen yerlere takımı getiremedi. Zaten takımdan gönderilmesinin sebebi de birazda buydu. Daum kovulduğu yere şimdi geri dönecek. Daum'u kovanda Aziz Yıldırım'dı geri getirende Aziz Yıldırım oldu.

Daum Türkiye'yi iyi tanıyan, Türk futbolunun çok iyi bilen teknik direktör. Bu açıdan gelmesi yararlı diyebiliriz. Ayrıca disiplinli, sistemli bir futbol anlayışı var. Fenerbahçe'de ki bu kaosu giderebilir. Yeniden yapılanmayla önümüzdeki 2-3 sene ligde başarılı oynayacak kadroyu kurabilir. Aziz Yıldırım transfer konusunda kesenin ağzını açacaktır. Daum'un başarılı olması için uğraşacaklar. İşinede karışacaklar ama başarılı olmak için herşeyi yapacaklar. Avrupa'da başarı Daum ile hayal diyorum. Avrupa'ya uygun futbolu malesef oynatamıyor. Fenerbahçe'de ilk görev yaptığı dönemde de gördük futbol sınırları Türkiye içinde kalıyor.

Yalnız Daum Köln'e büyük kazık atmış durumda. Daum Köln'de teknik direktörlüğe değil yapılanmanın başına geçmişti. Takımı ikinci ligden Bundesliga'ya çıkardı, ilk sezonunda ligde kalmayı başardı ikinci sezonunda da zirveye oynayacak takımı yaratacaktı. Zaten bunun için Podolski transfer edilmişti. Köln'ün düzeni bir anda bozulmuş oldu.

Alman basını, Köln'ün Christoph Daum'dan boşalan teknik direktörlük görevine Michael Skibbe'yi getireceğini iddia etti. Kölner Express gazetesinde, gün boyunca Christoph Daum ve FC Köln ile ilgili olarak yapılan internet yayınlarında, Daum'un yerine gelecek olan ismin Michael Skibbe olarak vurgulandı. Haberde ayrıca, FC Köln için Skibbe'nin dışında FC Schalke 04'ün eski teknik direktörü Mirko Slomka ile Eintacht Frankfurt'un eski çalıştırıcısı Friedhelm Funkel'in adlarının da geçtiği bildirildi.

Köln Daum, Ümit Özat ve Mondragon sayesinde yakından takip ettiğimiz takımdı şimdi de Skibbe için Köln'ü takip etmeye devam edeceğiz. Daum'un başlattığı yapılanmanın başına geçmesi için ismi geçiyor. Skibbe genç ve gelecek vaad eden hoca Köln tam onun yeri diyebiliriz. Beklentiler fazla yok orta sıralar onlar için başarılı olacaktır. Skibbe mutlaka başarılı olacak Bundesliga'da onun adını çok duyacağız bundan eminim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir