9 Haziran 2009 Salı

Carrusca'nın Bile Şansı Var

Rijkaard'ın gelmesinin ardından Galatasaray'da kalacak gidecek futbolcuların akîbeti konuşulmaya başladı. Rijkaard birçok futbolcuyu tanımadığını ve onları izledikten sonra kimlerle yolların ayrılacağını belirtti. Bu yüzden kadroda bulunan ve gitmesine kesin gözüyle bakılan birçok futbolcunun şansı var. Bu hazırlık dönemi her şeye gebe gibi duruyor. Carrusca'ya gelirsek Arjantin futbolunun en yetenekli gençleri arasındaydı. Geleceğin Maradona'sı olarak gösteriliyordu. Zamanında Fabio Pinto transferinde olduğu gibi Galatasaray müthiş gelecek vaad eden futbolcuyu transfer etmişti. Kimse bu yüzden transfer yanlışı yapıldı, bu adamı nereden buldunuz diyemez. Arjantin Ümit Milli Takımında 36 kere forma giymiş ve 12 gol kaydetmiş futbolcudan bahsediyoruz.

Estudiantes takımında genç yaşında 103 maça çıkmış ve 12 gol kaydetmişti. Galatasaray'ın da sol kanatında sorunlar olduğundan Carrusca transfer edildi. Baktığımızda yetenekli, topu ayağında taşımasını bilen yetenekli gençti. Şanssızlığı Arda Turan'ın parlaması oldu. Arda bir anda yıldızlaşında Carrusca'nın değeri epey düştü. Şans bulduğu maçlarda da kendini bir türlü gösteremedi. Sezon sonunda gidecek falan derken o sezonda takımda kaldı. Hatta Kalli ona da şans verdi, kazanmayı denedi olmadı. Fazla katkısı olmadan Galatasaray'da şampiyonluk görmüş oldu. Sonra yabancı kontenjanının açılması için Meksika'nın Cruz Azul takımına kiralık olarak gönderildi. Sonra akîbetini bilmiyorum Meksika'da süper oynuyor diyenler var, orada da yedek kayboldu gitti diyenler var domuz gribi var sakın Türkiye'ye dönmesin diyenler var. Carrusca mevzusu çok karışık. Kendisiyle gelmeden önce beş yıllık sözleşme imzalanmış yani Galatasaray'da iki senelik daha kontratı var.

Carrusca'nın yeteneklerine lafım yokta çok güçsüz futbolcu. Üflesen on takla atacak cinsten. Yetenekleri ölçüsünde güçlenemeyince futbol piyasasından kaybolacak gibi duruyor. Yalnız Rijkaard'ın kimseyi tanımaması ve bütün futbolcuları görmek istemesi onun için büyük şans. Hazırlık kampına eğer katılırsa Rijkaard onun üzerinde durabilir. Çünkü 4-3-3'e uyabilecek futbolculardan. Tabi son durumunu bizlerde bilmiyoruz bu yüzden ne yazsak boş. Sadece Galatasaray'da iki sezon geçirdiği deneyimlere göre birşeyler karalıyoruz. Zamanında Duro diye futbolcuyu almıştık bir sezon kiralık oynadı. Fatih Terim geldiği yıl eldeki futbolcuları görmek istedi Duro'ya da şans verdi ve kadroda da tutacaktı. Disiplinsiz tavırları yüzünden vazgeçildi. Bu örneğe dayanarak Carrusca'nın da şansının olabileceğini düşünüyorum. Gelecek yabancı futbolcularda önemli eğer kontenjan kapatılmak istenmiyorsa Carrusca ilk gönderilecek futbolculardan olacaktır.

2 yorum:

  1. Carrusca'nın akibetini merak ediyorsan buyur:

    http://cobansalata.blogspot.com/2009/04/kayp-aranyor.html

    Oku ondan sonra şansı var mı yok mu sen karar ver.

    YanıtlaSil
  2. Bence son bir şans daha verilmeli.Değerlendireceğine inanıyorum Carrusca'nın bu şansı değerlendireceğine...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir