9 Haziran 2009 Salı

Ümit Karan'da Yunanistan Yolcusu

Tümer Metin’in de formasını giydiği Yunanistan birinci ligi ekiplerinden Larissa, Galatasaraylı Ümit Karan ile sözleşme imzalıyor. Larissa Kulübü’nün başkanı Kostas Piladakis, geride kalan hafta içerisinde özel işleri dolayısıyla ziyaret ettiği İstanbul’da Ümit Karan’ın transferini de bitirme noktasına geldi. Galatasaray’da bu sezon beklentilere karşılık veremeyen ve adeta istenmeyen adam haline gelen Karan’ın da bu transfere sıcak baktığı biliniyor. Ümit Karan'ın takımdan gönderilmesi için sarı-kırmızılı ekibin yeni teknik direktörü Frank Rijkaard’ın da onayını alan Galatasaray Yönetimi, Larissa kulübüyle el sıkıştı. Ümit Karan’ın Yunan ekibinden senelik 500 bin Euro alacağı ve resmi sözleşmenin önümüzdeki günlerde imzalanacağı öğrenildi. Larissa’nın, Galatasaray’a ödeyeceği bonservis bedeliyse gizli tutuluyor.

Larissa bizim futbolculara göz dikmiş durumda. Tümer Metin'den çok memnun olacaklarki Ümit Karan'ı da transfer etmek istiyorlar. Ümit Karan bu sezon yokları oynadı onca maçta forma giymesine rağmen ligde golü yok. Benfica maçında bir tane golü var sadece. Larissa Yunan liginin orta sıralarında geziniyor. Bu tip tecrübeli futbolculara yönelmek istiyorlar. Galatasaray kadroda değişim yapmak ve yapılanmasını sonuçlandırmak için Ümit Karan'la da yolları ayırmak istiyor. Ümit Karan'ın da bu yaşa gelsede Avrupa'da oynamak istediğini biliyorum. Larissa kariyerinin son günleri için doğru tercih olacaktır. Ayrıca bonservis bedelide ödenecekmiş Karan'ın sözleşmesi devam etmesine rağmen ondan para kazanacağımızı tahmin etmiyordum. Baros'a alternatif bir yabancı santrafor daha alınacak, Nonda var Özgürcan, Serkan Çalık gibi isimlerde kalıyor Ümit Karan'a iyiden iyiye yer kaldı. Ümit Karan'ın Galatasaray'a verdiği büyük emekler var bunlar asla unutulmaz. Sevdiğim bir futbolcuydu ama herkesin bir miladı var.

Bu arada Hasan Şaş'la Sivasspor görüşmeleride hızla sürüyor. Bülent Uygun dün canlı yayında Hasan Şaş'ı kadroda görmek istediklerini, onun tecrübelerinden yararlanmak istediklerini söyledi. Hasan Şaş senelerdir Galatasaray'da forma giydiği için şu anda ne yapacağını bilmez durumda. Bazı teklifler var özellikle Arap ülkelerinin gözdesi durumunda ama Sivasspor'a transfer olacağını düşünüyorum. İyi bir hazırlık dönemiyle sahalara güçlü dönebilir. Sezonlara iyi başlamasına rağmen çabuk sakatlanıyor. Bu bir handikap ayrıca yaşı da çok geçti. Bunlara rağmen tecrübesiyle katkısı büyük olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir