30 Haziran 2009 Salı

Çeyrek Finalistler Belli Oldu


Wimbledon'da 4. turlar sona ererken çeyrek finalistler belli oldu dün itibariyle. Tek bayanlarda Venüs Williams ile karşılaşan Sırp raket Ana Ivanovic karşılaştı. Ivanovic omzundan sakatlandığı maça devam edemedi. İlk çeyrek finalist Venüs Williams oldu. Williams kardeşlerden küçüğü olan Serena Williams ise 4. turda Slovakyalı raket Daniela Hantuchova ile karşı karşıya geldi. Serena ablasını yalnız bırakmayarak maçını 2-0 kazandı ve bir diğer çeyrek finalist oldu. Günün diğer maçında tek bayanlarda dünya klasmanının 1 numaralı raketi olan Rus Dinara Safina 4. turda Fransız raket Amelie Mauresmo ile karşı karşıya geldi. Safina maçı 2-1 kazanarak çeyrek finale adını yazdırmayı bildi. Teniste tek bayanlar sıralamasında 4. sırada yer alan bir başka Rus raket Elena Dementieva ise 4. turda vatandaşı Elena Vesnina ile karşı karşıya geldi. Dementieva tecrübesininde yardımı ile maçı 2-0 kazanarak bir diğer çeyrek finalist olurken Beyaz Rusyalı raket Victoria Azarenka Rus raket Nadia Petrova ile karşı karşıya geldi. Azarenka 1-0 geriye düştüğü seriyi 2-1 kazanmasını bildi ve çeyrek finale yükseldi.


Öncelikle tek erkeklerin mutlak favorisi konumundaki Roger Federer; İsveçli raket Robin Soderling ile karşılaştı daha önce 11 defa yendiği Soderling'i yine yeniden bir daha set vermeden 3-0 ile geçmeyi başardı. Turnuvanın diğer güçlü ismi Andy Murray ile İsviçreli Stanıslas Wawrinka arasındaki karşılaşma ise tarihe geçti. Aniden başlayan yağmur nedeniyle kortun üzerinin kapatılması ve ışıkların yakılmasıyla maç yerel saat ile 22:30'a kadar yani tam 4 saat sürdü. Buda tarihin en uzun tenis maçıydı. Murray maçı 4-1 kazanarak çeyrek finalistlerden birisi oldu. Diğer karşılaşmalarda ise Hırvatistanlı raket Ivo Karlovic ile İspanyol raket Fernando Verdasco karşı karşıya gelirken Karlovic 3-1, Sırp raket Novak Djokovic 4. turda karşılaştığı İsrailli rakibi Dudi Sela'yı 3-0, Almanyalı raket Tommy Haas Rus raket Igor Andreev'yi 3-0 ile geçerek çeyrek finalist oldular. Avusturalyalı raket Lleyton Hewitt Çek raket Radek Stepanek karşı karşıya gelirken şüphesiz turnuvanın en çekişmeli maçlarından birisi oynanıyordu. Hewitt'in 2-0 öne geçtiği karşılaşmada final setine çıkıldı. Sonraki 3 setide kazanan Stepanek müthiş geri dönüşü ile maçı 3-2 kazanarak çeyrek finale adını yazdırdı.

4. tur maçlarının ardından belli olan çeyrek finalistler ve çeyrek final maçları şu şekilde oluştu (isimlerin yanındaki sayılar raketlerin dünya klasmanındaki yeridir) ;

Tek erkekler
(56)Lleyton Hewitt - (6) Andy Roddick
(3) Andy Murray - (70) Juan Carlos Ferrero
(34) Tommy Haas - (4) Novak Djokovic
(36) Ivo Karlovic - (2) Roger Federer

Tek bayanlar
(1)Dinara Safina - (41) Sabine Lisicki
(3)Venüs Williams - (14)Agnieszka Radwanska
(43)Francesca Schiavone - (4) Elena Dementieva
(8)Victoria Azarenka - (2) Serena Williams

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir