6 Haziran 2009 Cumartesi

Doğuştan Fanatik

Doğuştan fanatik olduklarını iddia eden futbolcuları ele alıyoruz bugün. Bunun gerçekten güzel örnekleri var Arda Turan gibi, İbrahim Toraman gibi, Ümit Özat gibi.. Hani hem takımlarında futbolcudurlar hemde taraftar gibidirler takımlarından asla vazgeçmezler. Birde bukalemun diyebileceğimiz arkadaşlar var. Emre Belözoğlu gibi, Elvir Baliç gibi, Yusuf Şimşek gibi. Şimdi bu isimlerden gerçekten iyi niyetli ve gerçekten taraftar gibi olanlardan aklımıza gelenleri irdeleyelim.

Arda Turan; Şüphesiz bu doğuştan fanatik olayının en güzel örneği. Onun taraftarlığını hiç kimse sorgulayamaz. Kaldı ki kendi cümlesiyle bunu şöyle açıklıyor; "Benden daha fazla Galatasaraylı'yım diyenle uzun uzun konuşmamız gerekir". Bunu her ortamda göstermektende çekinmez. Futbolcunun taraftar gibi olanı nasıl olur sorusunun en güzel cevabıdır. Onunla gurur duymaktan başka yapılacak bir şey yok. Galatasaray taraftarınında dediği gibi "O Sahadaki Biz, Biz Tribündeki O"

İbrahim Toraman; Geçtiğimiz sezondaki hazırlık kampında İbrahim Üzülmez ile aralarında geçen tartışma sonucunda satış listesine konulmuştu. Ama hiç bir zaman başka bir kulüpte oynamak istemedi. "Beşiktaş'tan ayrılmayı kesinlike düşünmüyorum ve burada futbolu bırakmayı istiyorum" demişti o olaydan sonra. Beşiktaş'lı taraftarların gönlünde yeri bambaşka olan futbolculardan bir tanesi ve olmayada devam edecek. Çünkü o gerçek bir Beşiktaş'lı.

Ümit Özat; Fenerbahçe için sembolleşmiş bir isim oldu artık. Fenerbahçe'nin Kaptan'ı o nede olsa. Almanya'ya gitti hala aklı Fenerbahçe'deydi. Geçirdiği rahatsızlığın ardından futbolu bırakmak zorunda kaldı ve antrenörlük kurslarına başladı. Peki bunu niye yapıyor? Tabiki yolunu bir gün Fenerbahçe ile kesiştirmek için. Taraftarlarında onu beklediğinden eminim.

Sabri Sarıoğlu; Galatasaray alt yapısında yetişmiş taraftar gibi futbolculardan bir tanesidir. Anmasaydık gerçekten ayıp olurdu. Tribünler ile yaptığı showları izlemeye doyum olmuyor. Çektirdiği üçlüler, her kutlamada eline mikrofonu alıp marşlar söylemesi, taraftarı coşturması.. Tamam belki orta yapmayı bilmiyor ama taraftarlıkta onun üstüne kimseyi tanımıyorum ben.

İlhan Mansız; 2002 Dünya Kupası, Senegal maçı; kim unutabilir o golü hangi futbolsever özlemiyor İlhan'ı? İşte takımına aşık bir isim daha. Onun Beşiktaş aşkı şu cümlelerinde gizli aslında; "Beni ben yapan Beşiktaş kulübüdür. Taraftarın hala beni sevmesi ve unutamaması çok gurur verici bir duygu. Ben de hala taraftarı unutamadım." Bu cümleler biraz ahde vefa gibi görünsede İlhan'ı takip edenler iyi bilirler onun ne kadar fanatik bir Beşiktaş'lı olduğunu, yandaki resimdeki dövmeyi görüyorsunuz işte. O kartal dövmesi ordan çıkmadıkça İlhan başka takıma gönül veremez. Vermezde zaten. Vermesinde zaten. O Beşiktaş'lı güzel.

İlk etapta aklıma gelen isimler bunlar oldu. Sizde yorumlarınızda unuttuğumuz futbolcuları paylaşabilirsiniz. Bu arada yazının ikinci bölümü yarın gelecek ve bu yazı kadar pozitif olmayacak pek. Bakalım kimleri eleştireceğiz.

4 yorum:

  1. Nouma aklımdan geçti aslında ama İlhan ile Nouma arasında seçim yapmak zorunda kaldım (:

    YanıtlaSil
  2. Doğuştan fanatik futbolcular değil de sporcular olsa idi adaylarım belli :P :D

    1)Işıl
    2)Hüso

    Futbolcularda da Arda Turan tabiki. Yazının şurasına hayran kaldım bu arada:

    ''Tamam belki orta yapmayı bilmiyor ama taraftarlıkta onun üstüne kimseyi tanımıyorum ben.''

    :D:D:D

    YanıtlaSil
  3. Ya aslında hiç kıyamam ona bişey demeye ama bu sefer bi objektif olayım dedim :D:D sevindim beğenmene..

    Işıl ve Hüseyin'e zaten laf yok GSmobile reklamı hala gözlerimin önünde (:

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir