7 Haziran 2009 Pazar

En ÜstünEL


1967 İstanbul doğumlu olan Haldun Üstünel, orta öğrenimini Saint Benoit Lisesi, lise öğrenimini Suadiye Lisesi’nde, yükek öğrenimini ise A.B.D. San Francisco Dominican College Üniversitesi’nde Uluslararası İş İdaresi Bölümü’nde tamamladı. Üstünel, 1992 yılından bu yana İstanbul Tela Sanayi Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. İngilizce ve Fransızca bilen Üstünel, evli ve iki çocuk babası.

Bunlar Haldun Üstünel adına Galatasaray.org'da verilen bilgiler. Yani üstünkörü, kısa biyografik cümleler. Şimdi biz biraz daha derine inip asıl Haldun Üstünel'in kim olduğunu irdelemeye başlayacağız. 2008 Martında Adnan Polat'ın ekibinde göreve geldi Haldun Üstünel futbol şube sorumlusu olarak. Görevde kaldığı süreç içerisinde ikisi sezon başı biri devre arası olmak üzere 3 transfer sezonu geçirdi. Galatasaray'ın Avrupa'ya açılan kapısı oldu. Kuvvetli ikna yeteğinin yanı sıra iş bitiriciliği ile herkesin dikkatini çekti. Aslında Haldun Üstünel'in diğer yöneticilerden ayrıldığı nokta iş bitiriciliğinin yanı sıra çok iyi bir Galatasaray'lı oluşu. Kapalıdan yetişmedir Haldun Abi. Bu özelliği onu "içimizden biri" yapmıştır.

Bordeaux maçında Sabri'nin attığı golde bizim kadar çıldıran ondan başka hangi yönetici vardı? O halini unutabilmek mümkün mü? Şimdi son yönetim yapılanmasında Haldun Abi transferin tek patronu oldu. E o olmayacakta Adnan Sezgin mi olacak? Yaptıklarından bazılarını sıralamak gerekirse;
1- Vaktinde Lincoln'ün alınmasını istememişti. Alacağı paranın takımdaki dengeleri bozacağını savunarak hemde. Geleceği görmek ve vizyon böyle bir şey olsa gerek.
2- Mehmet Topal'ı takıma kazandırdı. Dönemin teknik direktörü Gerets Mehmet'i takımda istememişti. Fakat ne Gerets'e nede Mehmet'in maliyetine bakmadan takıma getirdi.
3- Harry Kewell'ı transfer etti. Neredeyse herkes Kewell için sakat, işe yaramaz derken o ısrarla alınacak dedi Harry Kewell gibi bir adamı bonservis bedeli ödemeden aldı takıma getirdi. Hemde İngiltere'de 15 gün kalarak. Bu sezon Harry'nin neler yaptığını sıralamama gerek yoktur sanırım.
4- Milan Baros'u transfer etti. Geçen sezon başında hepimiz Oliviera'yı bekliyorduk. Zira 1.5 ay hiç aralıksız sadece onun adı geçti çok uğraşıldı olmadı. Sonra bir baktık Haldun Abi Milan'ı tutmuş kolundan getirmiş.
5- Frank Rijkaard Galatasaray'da. Ve Haldun Abinin şimdilik son vukuatı Rijkaard oldu. Hemen hemen bütün taraftarlar umudu kesmiş artık teknik direktör imzalasada bitse bu çile derken herkesi şaşırtan hamleyi yaptı ve Rijkaard'ı getirdi önümüze koydu.

Şimdi bu adam sevilmezde kim sevilir, bu adama saygı duyulmazda kime saygı duyulur. Haldun Üstünel bu yönetimin, hatta gelmiş geçmiş tüm Galatasaray yönetimlerinin en başarılı ismidir. Aksini iddia eden varsa bütün gün tartışırım. Ne onun gibi Galatasaray'lı nede onun kadar başarılı bir yönetici daha gelmedi bu takıma. İyiki yönetimdesin Haldun Abi. İyiki Galatasaray'lısın. Geleceğin büyük başkanısın. Şimdiden gönüllerin başkanısın.

4 yorum:

  1. Galatasaray tarihinin gelmiş geçmiş en başarılı yöneticisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.Bu transfer döneminde getireceği oyuncularla ve 2-3 yıl içerisinde Avrupa'da bir kupa getirmemiz halinde Florya'da heykelinin dikilmesi için imza kampanyası başlatacağım:)

    YanıtlaSil
  2. Yurdeşen karahasan ve ergün gursoy dan beri böle başarılı bir yönetici görmedim.En azından geleceği
    gören ikna kalibiyetinden öte hem modern gs vizyonunu taşıyan taraftar ile yönetim arasında köprü olmaya en yakın yönetici konumunda.Artık futbolda işi bilen adamların yönetimde olması gerekli yoksa hem klübün maddiyatı hemde gelecekteki başarısı için böle adamların arkasında olması gerekli umarım ilerde kendisini
    galatasarayımızın başında görürüz.

    YanıtlaSil
  3. Kendisine bir gs taraftarı olarak şükranlarımı sunuyorum.Açık sölemek gerekirse haldun üstünel
    gibiler futbol klüplerinin geleceği için önemli
    yapıtaşı durumunda.Nası başka klüplerde genç ve
    dinamik yöneticiler daha çok sorumluluk alıyor ise aynı şeyi galatasaray dan beklemeklazım.Açık sölemek lazım baros,kewell ve rajkaard gibi dünya markalarını kendi çabaları ile klübümüze kazandıran sayın haldun üstünel i ilerde klübümüze başkan olarak görmek isterim.Kendisi de tribünlü kökenli olması artı oyuncular ile olan diyaloğu ilerde yönetici olacak olan kişilere örnek teşkil edicektir her zaman.

    YanıtlaSil
  4. Şüphesiz çok başarılı olacak. Henüz 42 yaşında sadece. Haldun Üstünel'in Galatasaray'a kattıkları katacaklarının teminatı bence. Allah onu yönetimden ayırmasın (:

    ps: imza kampanyasının ilk imzası benden (:

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir