28 Haziran 2009 Pazar

Futbol & Motor Sporları => Superleague Formula


Avrupa'nın önde gelen futbol kulüplerini Formula ile harmanlayıp Formula seyircisini artırmayı planlayan Fia geçtiğimiz sene Superleague Formula adlı bir yarış ortaya çıkarmıştı anımsarsınız. İşte Superleague Formula'nın ikinci sezonu dün koşulan Fransa Magny-Cours sıralama turları ile başladı. Türkiye'den sadece Galatasaray'ın katıldığı organizasyonda temsilcimiz zor bir grubun içinde yarışıyor. Grup B’nin sıralama turları iki iddialı ismi barındırıyordu. Bu sene seriye katılan tecrübeli İtalyan pilot Giorgio Pantano grubun favorilerinden biriyken yaşadığı vites kutusu problemi sebebiyle hızlı turunu atamadı ve elendi. Bu bizim gerçekten işimize gelecekti. Fakat pilotumuz Duncan Tappy 1:27.386’lık zamanı ile grupta ancak yedinci sırayı aldı ve ilk sıralama seansında elenmiş oldu. Grup B’yi kazanan isim Brazilyalı Antonio Pizzonia oldu. Porto, Glasgow Rangers ve FC Midjylland bir üst tura çıkan takımlardı.

Magny-Cours’da bugün yeni bir yarış format izlenebilecek. Pilotlar 2008’de olduğu gibi önce iki adet 45 dakikalık seanslarla yarışacaklar. Takımlar ikinci yarışda ise ilk yarışın sonucuna göre tersden dizilerek start alacaklar. Ancak yeni uygulamada ilk iki yarışın ilk üçünün yarışacağı üçüncü bir yarış daha yapılacak ve bu “Haftasonunun Galibini” belirleyecek. Son yarışta takımlar ve pilotlar şampiyona için puan almayacak ancak onları €333,000 para ödülü bekliyor olacak. Bugünkü yarışlardan ilki 11:50'de, ikincisi 14:50'de, üçüncüsü ise 16:00'da. Yarışların tamamı Galatasaray Televizyonundan izlenebilecek (tabi digiturk üyesiyseniz).

Ayrıntılı bilgi için; Superleague Formula-Galatasaray Başarılar Galatasarayımıza.

4 yorum:

  1. Digitürk üyesi olmayanlar;

    * Tv'de;
    11623 Mhz, SR: 27500, Dikey, FEC:3/4 frekansındaki Abu Dhabi Sport kanalı
    * İnternette;
    http://www.silverlightstreaming.eu/superleagueformula/ adresinden veya Fransız direct 8 kanalından izleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. ben de onu soracaktım nereden izleyelim diye, teşekkür ederim :) geçen sene show tv veriyordu, her yerden izlenebilen bir kanalın alması daha mantıklı olurdu bu sene de

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir