25 Haziran 2009 Perşembe

Galatasaray (-2) Tam Kadro


Sezonu tam manasıyla açtık diyebiliriz artık bugünden itibaren. Milli takımlardaki futbolcular ve Milan Baros bugünkü antrenmana katıldı takım Harry Kewell ve Gökhan Zan hariç tam kadro çalıştı. Zaten geçen günkü top başı idmanında yazmıştım asıl antrenman perşembe günkü sabah antrenmanı olacak diye. Kewell'ı tenzih ederek söylüyorum (ki onun bu profesyonellikle zaten çalışmaya falan ihtiyacı yok) tam kadro çalışılacak demiştim. Takım dediğim için Lincoln'ü saymıyorum sanırım kimse kızmaz bu sebeple bana. Takımın keyfi yerinde şu sıcaklarda olmasa bir sıkıntı yok gibi duruyorlar.

Neyse gelelim biz antrenmana Galatasarayımız, yeni sezon hazırlıklarını bu sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, teknik direktör Frank Rijkaard yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular kondisyon ağırlıklı bir çalışma yaptı. Isınma hareketlerinin ardından dar alanda Rijkaard'ın da katılımıyla tek pas çalışması yapan futbolcular, daha sonra kondisyoner Albert Roca Pujol kontrolünde çeşitli organizasyonlar gerçekleştirerek, antrenmanı tamamladı. Sıcak havada geçen antrenmanda futbolcuların zorlandıkları gözlenirken, teknik direktör Rijkaard, hata yapan oyunculara uyarılarda bulundu. Sarı-kırmızılı futbolcular, antrenmanda verilen aralarda bol bol su içerek serinlemeye çalıştı. Rijkaard - Pujol - Neskeens triosu gelince takım çok yorulacak, hayatlarında hiç çalışmadıkları kadar çalışacaklar diyordum hep işte bu doğru çıktı. Gerçi şimdiki hallerinede kıyamıyorum işte yufka yürekli olunca böyle oluyor ama kıymak lazım tabi. Birde bu antrenmanlar sabah akşam oluyor artık. Geçen sene malum tek antrenmana dönmüştük.

Birde sağlık kontrolleri var tabi. Pazartesi teknik ekiple başlayan kontroller futbolcularla devam ediyor. İlk antrenman gününde laktak ve sıçrama testleri ile başlayan kontroller bugün itibariyle izinli oldukları için ilk defa antrenmana katılan Arda Turan, Ayhan Akman, Milan Baros, Sabri Sarıoğlu, Mehmet Topal ve Hakan Balta her sene olduğu gibi bu senede Acıbadem Hastanesinde sağlık kontrollerinden geçtiler. Bazı efor ve ekg testleri yapıldı çok şükür bir sıkınıtıya rastlanmadı hiç birinde.

Son bir iki şeyde şu antrenman formaları ile ilgili yazayım. Siyah formayı sevmezdim geçtiğimiz senelerde geçen senede yoktu hatta siyah formamız sevinmiştim. Geçen senenin antrenman formalarıda tamamen sarı ve tamamen kırmızıydı. Bu seneki ilk gördüğümüz formalar tamamen siyah. Tamam şekil olarak falan estetik duruyor ama sırf siyah forma hele ki bu sıcakta.. Takımı kavuracaklar yani. Kırmızı görmek istiyorum formalarda, sarı görmek istiyorum! Küçük bir hatırlatma yapmak gerekirse;




=>2008-2009 Sarı antrenman forması













=>2008-2009 Kırmızı antrenman forması


Sanctis'te Napoli'ye gitmiş bu arada Allah yolunu açık etsin verdiği emeklerden ötürü teşekkür ederiz.




ps: Bu arada tam takımı izleyeceğimiz dönemde digiturke geçildi ya daha ne diyeyim ben. Zorla aldıracaklar yani şu digiturku. Off be off..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir