29 Haziran 2009 Pazartesi

Galatasaray'da Stoper Bolluğu

Galatasaray'da Servet Çetin'in Marsilya'ya transfer olayı zora girince planlar değişmek zorunda kaldı. Marsilya başkanı istifa etmeden önce Servet konusunda 8 milyon euro'ya anlaşma sağlamıştı. 8 milyon euro Galatasaray için ilaç gibi gelecekti ve büyük bir transfer başarısı olacaktı. Ama gelen ani istifa ve Marsilya'nin Diawara transferini ön plana alması Galatasaray'da planları değiştirdi. Çünkü Servet'in gidişi düşünülerek Gökhan Zan transfer edildi. Yöneticiler her ne kadar bu transferin Servet'in transferiyle alakası olmadığını söyleselerde Gökhan Zan'ın onun yerine geldiğini herkes biliyor. Çünkü tarz olarak baktığımızda ikiside güçlü futbolcu ve hemen hemen aynı özellikleri taşıyorlar. Yalnız Servet'in gidişi zora girsede hala yabancı stoper arayışları var. Kadroya baktığımızda da Emre Aşık, Emre Güngör, Semih Kaya, Murat Akça hatta stoper oynayabilen Mehmet Topal ve Hakan Balta'da bulunuyor. Bunca stoper futbolcunun içinde hala transfer yapmalımıyız bu yazıda onu sorgulamak istiyorum.

Kalli döneminde Emre Güngör takıma katıldıktan sonra defans hattımız Servet - Emre Güngör'den oluştu. Bu ikili ligde önemli işler yapsalarda Leverkusen deplasmanında kötü görüntü çizip takımın mağlup olmasında etken de olmuşlardı. Bu yüzden Popescu tarzında topu geride organize edebilecek futbolcu arayışlarına girildi Meira takıma geldi. Meira'dan da istenilen performans gelemeyince gelen iyi bir teklife takımdan ayrıldı. Geçen sezon sakatlıklar falan derken birçok deneme ile sezon istemediğimiz gibi bitti. Kadroda ki stoperlere bakınca Servet Çetin bu takımın vazgeçilmezi olarak duruyor. Daha önceki yazılarımda da Galatasaray'da gelecek stoperin Servet'i tamamlayabilecek bir futbolcu olması gerektiğini söylemiştim. Yabancı stoperler pahalı ama mutlaka birini almak istiyoruz. Hücumu geriden organize edebilecek, defansı orta sahaya kadar çıkarabilecek lider özellikleri bulunan stopere ihtiyacımız var. Rijkaard'ın sistemi de bunu gerektiriyor.

Servet Çetin & Gökhan Zan birbirlerini Milli Takım'dan tanıyan futbolcular. Fatih Terim geldiğinden bu yana bu ikili sağlam oldukça stoperde ikisini oynattı ve çok da kötü görüntü çizmediler. Görünüşte ikiside ağır gözüksede ben Servet'in çoğu hızlıyım diye geçinen futbolcudan hızlı olduğunu düşünüyorum. Geri dönüşleri harika, bire bir de kolay geçilmemeye başladı hava hakimiyetine asla lafımız yok. Örnek verirsem Lucio'ya uzaktan baktığımızda ağır futbolcu gibi görünsede kusursuz stoperlerdendir. Ya da Stam'da öyleydi. Servet'i bu futbolcularla da karşılaştırmak istemiyorum ama Türkiye'nin Lucio'su, Stam'ı kıvamına geldi. Kendisini Galatasaray'da oynadığı 2 sezonda öyle geliştirdiki kusursuza yaklaştı. Servet'in mücadelesini ve hırsını da hatırlarmak istiyorum. Gökhan Zan ise Servet'e göre biraz daha ağır görünsede ayaklarına hakim, kendinden beklenmeyen işleri yapmamaya çalışan futbolcu görüntüsü çiziyor. Bu yüzden bu ikili birbirini tamamlayabilir ama defansta hücumu organize etmek konusunda sıkıntılar yaşanabilir. Bu yüzden bu ikili oynayacaksa orta sahada ayaklarına hakim, iyi pas yapan futbolcuları oynatmamız gerekecektir.

Emre Aşık ve Emre Güngör'ü de unutmayalım. Emre Aşık geçen sezon ne zaman forma şansı verilse oynadı, elinden gelen mücadeleyi gösterdi. 36 yaşına gelsede 40 yaşında olsada ben onu takımımda tutarım. Kendine çok iyi bakıyor, müthiş bir profesyonel. Emre Güngör ise çok fazla sakatlık yaşadı ve geçen sezon neredeyse hiç forma şansı bulamadı. Galatasaray'ın güçlü fizyoterapistlerini de düşününce onun da kendini bulması yakındır. Galatasaray için güzel alternatif olacaktır. Semih Kaya ve Murat Akça'da Genç Milli Takımlarda forma giyiyor. Geçen sezon Hakan Balta ve Mehmet Topal'da stoper oynadıkları maçlarda çok kötü görüntüler çizmedi. Euro 2008 kadrosuna bakıyorum Servet, Gökhan Zan, Emre Aşık ve Emre Güngör stoper hattını oluşturuyorlardı. Şimdi bu futbolcuların hepsi Galatasaray'da oynayacak. Bu yüzden stoper bölgesine yabancı futbolcu transferine ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum. Elimizdeki futbolcularda Galatasaray'ın o bölgesini koruyacak güçteler. 

4 yorum:

  1. Geçen yılın acısını çıkarıyoruz :))

    YanıtlaSil
  2. Kewell var.Onu unutmuşsun :D

    YanıtlaSil
  3. siz deil miydiniz stoper sıkıntısından semih'i oynatmaya baslayan. simdi de bollugu begenmiyorsunuz. olmadı ama sayın burak eren. yabancı stoper halen gerekli. gerekirse emre gungor falan kiralık gonderilsin servet kalacaksa ama yabancı stoper, topu oyuna sokacak ii bi yabancı stoper alınsın.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir