29 Haziran 2009 Pazartesi

Güiza Kimseyi Düşünmüyorsan Semih Şentürk'ü Düşün

Fenerbahçe'nin İspanyol futbolcusu Daniel Güiza, İspanya'ya dönmek istediğini açıkladı. Dani Güiza, Güney Afrika ile oynanan Konfederasyon Kupası maç sonrasında İspanyol basınının sorularını yanıtladı. Guiza, İspanyol haber ajansı E.F.E ve As Gazetesi’ne verdiği demeçte, "Milli takımdaki formamı korumak için İspanya'ya dönmek istiyorum" dedi. Guiza, Valencia'nın forvet aradığını öne sürerek, siyah-beyazlı takımda forma giyen Marchena'nın bu konuda kendisine yardımcı olabileceğini söyledi. İspanyol golcü,"Marchena ile konuşacağım. Umarım bana Valencia'da forma giymem için yardımcı olur" diye konuştu.

Türkiye'ye geldiğinde sadece ismi rüzgar gibi esiyordu. Dile kolay La Liga'nın gol kralı transfer edilmişti. Gol kralı olacağına kesin gözle bakıldığı gibi Türkiye'ye de çok fazla geleceği söyleniyordu. Meğerse herşey koca bir yalanmış. Aragones'in sistemine uymadı performansı düşük kaldı. Semih'le bir ara çift forvet denendi bayağı iş yaptı (çift forvetli sistemde hala iş yapacağını düşünüyorum ama Daum'da tek forvetten vazgeçmeyecektir), Beşiktaş'lılar onu çok hafife aldı iki lig maçında da hüsrana uğradılar. Güiza'ya geçen sezon performansı olarak değerlendirme yaparsak 10 üzerinden 3 veririm. 14 milyon euro bonservis bedeliyle gelen futbolcudan her zaman beklenti büyük değildir. Çünkü büyük kelimeside az kalır. Sonuç olarak Güiza ilk sezon yaptıklarıyla sınıfta kaldı.

Şimdi Konfederasyon Kupası sonrasında yaptığı açıklamalarla geri dönmek istediğini belirtti ve sipariş takım falanda veriyor. Fenerbahçe kendisi içinde 15 milyon euro bonservis bedeli istiyor ama şu an 10 milyon euro teklif eden kulüpler var. İlk senesinde yaptıklarıyla 4 milyon euro'luk piyasa değeri kaybına uğradı. Milli Takım'da kalmak istiyorsa gerçekten dediği gibi Türkiye'den ayrılmak zorunda. Çünkü Daum ile uyuşacağını da hiç sanmıyorum. Daum Fenerbahçe'de kaldığı 3 sezonda tek forvetli sistemden asla ödün vermedi. David Villa'nın yerine Valencia'ya transferi olabilir. Haberleri de zaten çıkmış. Onun dışında Zenit, Manchester City ve Atletico Madrid'de ilgilenen kulüpler arasında. Herkese hakkında fazlasını veren Manchester City bile Güiza'ya 10 milyon euro'dan fazla vermeyecektir. Fenerbahçe'nin de Güiza'dan fazla beklentisi olmaması gerektiğini düşünerek 10 milyon euro'ya balıklama atlaması onların hayrına olacaktır. Daum'un elinde Güiza bir sene daha kalırsa değeri daha da aşağıya inecek. Bu açıklamalardan sonra falan da Türkiye'ye dönüpte Fenerbahçe'de kalmak istiyorum derse karakter sınav kağıtını da bizlere teslim etmiş olacak. Güiza hem kendin için, hem Fenerbahçe taraftarları için hem de Semih Şentürk için Fenerbahçe'den ayrılman en doğrusu.

4 yorum:

  1. o 3 puan da beşiktaşa attığı 3 gol için:)

    YanıtlaSil
  2. haha :d elinde patladı fenerin, nedense şaşırmıyorum, aragones'le geldiği gün bir sene sonrasında gideceği belliydi, hep böyle oluyor zaten fb'de para her şey demek değil

    YanıtlaSil
  3. Yanarım yanarım Semih'e yanarım. Yazık yahu :p

    YanıtlaSil
  4. Açıklamların görüntüleri veya ses kaydı varsa inanırım. Yoksa varsayımlar üzerine yazı yazman yanlış..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir