22 Haziran 2009 Pazartesi

Gökhan Zan Galatasaray'da {Ayrıca Galatasaray'dan Havadisler}

2 senedir söylüyorum ve bu söylediğime sanırım Galatasaray yeni gelmeye başladı. Gökhan Zan'ın geçen sezonda sözleşmesi sona ermişti ve kendisinin Galatasaray'a gelmesi durumunda ilaç olacağını söylemiştim. Bonservisi elindeydi ve Servet'le iyi partner olabileceğini düşünmüştüm. Çünkü Milli Takım'ın da vazgeçilmez ikilisi durumundalar. Şimdi Servet Çetin Marsilya'ya transfer olacağı için onun eksiğini Gökhan Zan'ı transfer ederek kapattık. Gökhan Zan Servet'e göre ayağı daha fazla top yapanı ve tekniği diyebilirim. Ayrıca güçlü futbolcu hakkında söyleyebileceğim tek handikapı sık sakatlanmasıdır. Yalnız geçen sezon hiç sakatlanmadan geçirdi ve Beşiktaş'ın şampiyonluğunda büyük pay sahibi oldu. Mustafa Denizli ile birlikte yeniden doğru diyebiliriz. Beşiktaş bu futbolcusuyla sözleşme yenilemeye yanaşmıyor anlamış değilim. Şimdiden bu işi bitirmelilerdi. Bu sebeple Gökhan Zan'da Galatasaray'la anlaştı ve çok doğru bir transfer yaptık. Servet'in kazanacağımız bonservis cebimize kalacak ayrıca Ediz, Eren Güngör gibi futbolculara vereceğimiz astronomik bonservislerden de kurtulmuş olacağız. Rijkaard'ın 4-3-3 sistemininin stoperleride zaten ayağı top yapan, hücumu geride hazırlayacak futbolcular olmalı. Hepte söyleniyordu Servet'te gidince bir yabancı bir Türk olmaz üzere iki savunmacıya ihtiyacımız var. Birisi Gökhan Zan olacak ikincisi ise iyi bir yabancı olacaktır.

UEFA Avrupa Ligi'nde 1. ve 2. ön eleme turu kuraları İsviçre'nin Nyon kentinde çekildi. 2. ön eleme turunda mücadele edecek olan Galatasarey, Kazakistan'ın Tobol takımıyla eşleşti. Temsilcimiz ilk maçı 16 Temmuz'da deplasmanda, rövanşı ise 23 Temmuz'da İstanbul'da oynayacak. Bu maçlara hazırlık maçı gözüylede bakmamız mümkün. Ön elemenin ilk ve ikinci turları böyle kolay geçecektir hatta 3. ön eleme turunu da rahatlıkla geçebileceğimizi düşünüyorum. Yani bazı transferler ilk turda karşılaşacağımız Tobol maçına yetişmesede pek düşünmeye gerek yok. Kazakistan'da geçen sezon ikinci olmuşlar ve Avrupa futbolunda adlarını ilk defa duyuyorum. Bu yüzden erken başlayacak hazırlık döneminin bir dönemini de Kazakistan'da geçireceğiz. Herhangi bir sürprizle karşılaşacağımızı sanmıyorum.

Galatasaray'da sözleşmesinin bitmesinin ardından takımdan ayrılan yıldız futbolcu Hasan Şaş, kulüpte yaşanan olayları açıklaması halinde insanların Galatasaraylılığından soğuyacağını savundu. Kanaltürk Televizyonu'nda canlı yayına telefonla katılan Hasan Şaş, bir gazetede Galatasaray'ı mahkemeye verdiğinin yazıldığını ifade ederek, ''Böyle bir şey kesinlikle yok. Doğru olmayan bu haber beni çok üzdü'' dedi. Galatasaray'da çok şeyler yaşadıklarını, ancak bunları açıklayamayacağını kaydeden Hasan, ''Bunlar Galatasaray'ın yatak odasıdır. Özel şeylerdir, anlatılmaz. Bana çok televizyondan teklif geldi konuşmam için, ama yapmadım. Galatasaray'da yaşananları açıklasam, insanlar Galatasaraylılığından soğur. Bugüne kadar hep sustuk, ancak insanı köşeye sıkıştırıyorlar'' diye konuştu.

Hasan Şaş öncelikle bırakacak bu işleri. Zamanında sırf Avrupa'da rahat oynayabilmek için bonservisi olduğunda gönderilmek istenen ama gitmeyen sonrasında sözleşmesi bitince Avrupa'nın bütün kulüplerini tek tek gezip kimseyle anlaşamayınca büyük iş yapmış gibi Galatasaray'a sözleşme yenileyen Hasan Şaş şimdilerde de lafı kulübün vefasız olduğuna getirmeye çalışıyoruz. Hasan Şaş'ı zamanında kulübe büyük paralarla getiren biziz, bizden kopmasına rağmen yeniden kucak açan biziz, Hasan Şaş ismini duyuran biziz ama bu işlerin sonunda adımız vefasıza çıkıyor. Galatasaray'lıyım diye gezen insan bu açıklamaları zaten yapmaz. Bu konuşmalar sonrasında da kimse Galatasaray'dan soğumaz aksine Hasan Şaş'tan soğur. Ergün Penbe'nin geçenlerde yaptığı açıklamaları biraz örnek aslınlar. Bu tip olaylar kulüplere mal edilmemeli. 

Ayrıca Ferdi Elmas'ın da sözleşmesi feshedildi. Geçen sezon büyük beklentilerle transfer edilmişti ve sol kanatın önemli isimlerinden olması bekleniyordu. Ama oynadığı birkaç maçta kendisini gösteremedi ve gelecek vaad etmediği içinde yollar ayrılmış oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir