22 Haziran 2009 Pazartesi

Brezilya ve ABD Yarı Finalde


Konfederasyon kupasında dün oynanan B grubu maçlarının ardından grup maçları tamamlandı. İki maçında 3-0 bittiği gecede Brezilya İtalya'yı, Amerika Birleşik Devletleri'de Mısır'ı yendi. Brezilya diğer maçlarındaki gibi rahat bir oyun sergileyerek son Dünya şampiyonu İtalya'nın işini ilk yarıda bitirip biletini eline verdi. Brezilya'nın golleri 36. ve 42. dakikalarda Luis Fabiano ile 44. dakikada Dossena(K.K.)'dan geldi. Bu skor ile İspanya gibi üçte üç yaparak 9 puana yükselen Brezilya yarı finale çıkmaya hak kazanırken İtalya 3 puanda kalarak Mısır maçının sonucunu beklemeye başladı.

İtalya'nın pek istediği gibi gitmiyordu işler. Zira Amerika Birleşik Devletleri'de Mısır'ı tıpkı Brezilya'nın İtalya'yı yendiği gibi 3-0 ile geçip puanını altıya çıkararak grup ikincisi oluyor ve yarı finale çıkmaya hak kazanıyordu. Mısır ise son sırada kalarak İtalya ile birlikte kupaya veda ediyordu. Amerika'nın güzelde bir geri dönüş hikayesi var aslında grup sonunculuğundan yarı finale uzanan bir yol.. Averajı ile yarı finale çıktı Amerika.

Gelelim yarı final maçlarına. Şimdi ilk maç çarşamba akşamı Türkiye saati ile 21:30'da B grubunun lideri Brezilya ile A grubunun ikincisi Güney Afrika arasında oynanacak. Maçın galibi finale gidecek. İkinci maç ise perşembe akşamı yine 21:30'da A grubunun lideri İspanya ile B grubunun ikincisi Amerika Birleşik Devletleri arasında geçecek. Yani İspanya-Brezilya finaline tek bir adım kaldı. Eee bu turnuvaya boşuna mini Dünya Kupası demiyoruz değil mi?

1 yorum:

  1. Serap Hanım yazınız güzel olmuş zira bir dalgınlık olsa gerek ABD'nin 6 puanı olduğunu yazmışsınız.Efendım ABD İlk Maçında 3-1 İtalyaya 2.ci Maçında ise Brezilayaya 3-0 yenilmiş.Ve son maçında Mısırı 3-0 ile geçip grubu 3 puanla bitirmiştir.Saygılar...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir