25 Haziran 2009 Perşembe

Güiza'nın Değeri Takımın Sistemiyle Ölçülür

Rus ekibi Zenit St. Petersburg, Daniel Güiza'yı renklerine bağlamak için Fenerbahçe'nin kapısını çaldı. Zenit Kulübü, Güiza için sarı-lacivertlilere 10 milyon Euro artı Fatih Tekke'yi teklif etti. İki kulüp arasında görüşmelerin yaklaşık 10 gündür devam ettiği ve 1-2 gün içinde transferin olumlu ya da olumsuz sonuçlanacağı öğrenildi. Fenerbahçe'ye geçen sezonun başında 14 milyon Euro bonservis bedeliyle İspanya'nın Mallorca takımından transfer olan Güiza, sergilediği performans nedeniyle eleştirilerin hedefi olmuştu. Özellikle Turkcell Süper Lig'in ilk yarısında vasat bir grafik çizen Güiza, ikinci yarıda daha etkili olmuş ve sezonu 11 golle tamamlamıştı.

Türkiye'de istenileni veremeyen yabancı futbolcular için Rus kulüpleri takımlarımıza kucak açmaya devam ediyor. Galatasaray sezon başında Meira'yı büyük umutlarla almıştı ve istenileni veremeyince gözden düşmüştü. Zenit bu futbolcuya teklif yapıp 6 milyon euro'ya transferi bitirmişti. Böylece Galatasaray Meira'dan kar etmişti. Şimdi ise sezon boyunca Fenerbahçe'lilere saç baş yolduran Güiza'yı Zenit kulübü istiyor. 10 milyon euro ve Fatih Tekke'yi teklif ettikleri dile getiriliyor. Güiza çok kaliteli forvet oyuncusu bundan kimsenin kuşkusu yok. Bir futbolcu durduk yere La Liga'da gol kralı olamaz. Sezon başından bu yana oynanan Fenerbahçe'nin sistemi Güiza'ya hiç uymadığı için verim alınamadı. Güiza çift forvette etkili olabiliyor Alex'in sakat olduğu dönemde de Fenerbahçe'ye verdiği katkıdan bunu görmüştük. Şimdi takımın başına Daum geçti ve onun da nasıl tek forvet meraklısı olduğunu biliyoruz. Bu yüzden Aragones ile başarılı olamayan Güiza Daum ile iyice yokolabilir. Forvet hattında Semih Şentürk'ün olduğunu düşünürsek arkasına da Fatih Tekke gelecek Fenerbahçe sistemine uygun hareket edebilir. Bu yüzden Güiza'ya yapıla teklifi olumlu buldum ve bu teklifin kabul görmesi Fenerbahçe'nin yararına olacaktır.

Fenerbahçe Güiza'yı 14 milyon euro bonservis bedeli ile almıştı. Bu transferle 4 milyon euro zararda gözüksede transferde parayı esirgemeyen Aziz Yıldırım için bu fazla etkili olmaz. Üstüne Fatih Tekke'nin gelişide takım adına yararlı olacaktır. Burada kilit soru Daum'un hangi sistemle oynayacağıdır. Fenerbahçe dönemindeki gibi tek forvet olacaksa o bölgenin tartışmasız ismi Semih olmalıdır. Çift forvete falan dönülecekse Güiza'dan büyük fayda sağlanır. 

3 yorum:

  1. Fatih'e iki milyon euro veren alır.. Bu takımlardan biri Trabzonspor olursa da, Fatih'in geleceği yer bellidir...

    YanıtlaSil
  2. Trabzonspor'un geçen sezonki sorunu antrenör, taktik falan değildi takım içeisinde ağabey, lider eksikliği duydular. Ben olsam hiç teknik direktörle falan anlaşmadan Tekke'yi alır takıma koyardım :) Ama askerlik sorunu var sanırım 6 ay daha yurt dışında kalması gerekiyor.

    YanıtlaSil
  3. Adamlar he iyi bir para hem de iyi bir alternatif isim veriyorlar.Ancak Kezman'a gösterilen sabır Güiza'ya da gösterilmeli.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir