3 Haziran 2009 Çarşamba

Hedef Şampiyonluk


Beko Basketbol Ligi Final eşleşmesi Efes Pilsen-Fenerbahçe ikilisinden oluştu. Sezon içinde en iyi takım görüntüsü verebilen bu iki takımın finalde eşleşmesi kimse için sürpriz olmamıştır sanırım. Hele Efes Pilsen-Galatasaray ve Telekom-Fenerbahçe eşleşmelerinden sonra. Efes yarı finalde bu dört takıma karşıda üstün gelebilirdi. Fakat Fenerbahçe-Galatasaray eşleşmesinin ben çok kolay geçeceğini sanmıyordum eğer olsaydı tabiki. Efes yarı finalde Galatasaray'ı 3-0 ile geçerken Fenerbahçe'de rakibi Türk Telekom'a yenilmeyerek ve seriyi 3-0 önde bitirerek adını finale yazdırdı.

İki takım açısından finali kritik etmek gerekirse; Efes Pilsen gerek kurduğu kadro ile, gerekse oturmuş sistemi ile final serisinin mutlak favorisi. Bildiğimiz gibi ligide 1. sırada tamamlamışlardı zaten. 30 maçta 28 galibiyet 2 mağlubiyeti vardı Efes'in. Ki bu mağlubiyetlerden birini zaten Fenerbahçe karşısında almıştı. Fenerbahçe açısından bakmamız gerekirse Efes'ten sonra şüphesiz ligin en iyi takım kurgusu Fenerbahçe'ye ait. Bir önceki sezonun başında Ülker ile birleştikten sonra çok sağlam adımlar atılmaya başlandı kadrolaşma adına ve sportif başarılarda. Bakmayın EuroLigde pek bir şey yapamadıklarına. Bu sezonun ortasında zaten kuvvetli olan kadrosunu eski yıldızlarından Solomon ile dahada güçlendiren sarı lacivertli ekip ligi 3. sırada tamamlamasına rağmen adını finale yazdırırken pek zorlanmadı. İki takım arasında ligde oynanan ilk maçı 69-63 Efes Pilsen, ikinci maçı ise Fenerbahçe Ülker 84-80 kazandı.

Serinin tarihlerine değinmek gerekirse ilk maç perşembe akşamı ikinci maç cumartesi akşam Ayhan Şahenk'te, üçüncü ve dördüncü maçlar ise salı ve perşembe günleri Abdi İpekçi'de oynanacak. Seride 4 galibiyete ulaşan takım lig şampiyonluğuna ulaşacak.

2 yorum:

  1. Tahminleri alalım Serap Abla :p

    4-2 Efes alır diyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Ablacım banada 4-1 Efes alacak gibi geliyor :D

    Fener iyi takımda Efes kolay kolay maç vermez şu saatten sonra..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir