27 Haziran 2009 Cumartesi

Her Yerdeyiz

Türk sporcuların başarıları 2009'a damgasını vurmaya başladı. Önceden esamemizin okunmadığı dallarda adımızı duyurmaya ve başarılı işlere imza atma yolunda ilerliyoruz. İlk güzel haber 3. Grand Slam Turnuvası olan Wimbledon'dan geldi. Başarılı raketimiz İpek Şenoğlu Eston partneri Kaia Kanepi ile adını üçüncü tura yazdırdı. Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda mücadele eden ilk Türk tenisçi olma ünvanınıda elinde bulunduran İpek Şenoğlu, ilk kez katıldığı Wimbledon Tenis Turnuvası'na iyi başladı. Şenoğlu, ilk kez yer aldığı Wimbledon'da, dün çift bayanlarda Rus ve İtalyan rakiplerini eleyerek, Eston partneri Kaia Kanepi ile ikinci tura yükseldi.

İpek'in istediği ise sadece destek kendi cümleleri ile bunu şu şekilde ifade ediyor; "Türkiye'nin desteğini arkamda hissediyorum. Bugüne kadar sponsor konusunda sorunlar yaşadığımı utanarak gündeme getirdim. Ama hayallerime ulaşmam da ve ülkemi hakkıyla temsil ederken yanımda olanlar, destekleyenler çok oldu. Yapmak istediğim tek şey Türk tenisçilerinin de kabiliyetli ve dünya standartlarında olduğunu dünyaya göstermek. Kapasitemin sadece yüzde 80'ini kullanabiliyorum. Yüzde yüzünü kullanmak ve daha iyi olmak için bana inananlardan destek bekliyorum'' Günümüz spor medyası (ki buna bizde dahiliz malesef) futbola o kadar dalıp gidiyor ki bu başarılar gölgede kalıyor malesef.

Başarılı olduğumuz diğer branş dalları ise yüzme ve kürek. İtalya'nın Pescara kentinde devam eden 16. Akdeniz Oyunları'nda, Türk sporcular yüzme ve kürekte finale yükseldi. Yüzmede, bayanlar 100 metre kurbağalamada, Dilara Buse Günaydın serisinde 8. olarak finale kaldı. Türk yüzücü bu akşam finalde yarışacak. Aynı branştaki Türk sporculardan 50 metre sırtüstü bayanlarda Nazlı Ege Çalışal, Gizem Can, 50 metre sırtüstü erkeklerde Güven Duvan, 100 metre kurbağalama erkeklerde de Ömer Osmanoğlu ve Muzaffer Demirtaş serilerinde başarılı olamayarak elendi. Kürekte ise Bomba Gölü'nde yapılan yarışmalarda, hafif kilo tek çiftlerde, Barbaros Gözütok, hafif kilo ikili çiftlerde Cem Yılmaz-Ahmet Yumrukaya ile Bahadır Kaykaç-Levent Atıl yarınki finallerde yarışacak.

Güreş kategorisinde ise erkekler grekoromen güreş ve bayanlar serbest stilde karşılaşmalar yapılırken, başarılı maçlar çıkaran 3 Türk sporcu finale yükseldi. Türk sporcudan erkeklerde 96 kiloda Serkan Özden, 120 kiloda Rıza Kayaalp, Bayanlar serbest stilde 51 kiloda mindere çıkan Dilek Atakol adlarını finale yazdırırken bayanlar 48 kiloda ise Filiz Çıkrıkçı, Fransız Melanie Lesaffre'ye 2-0 mağlup oldu. Mağlup olduğu rakibi finale çıkamayan Çıkrıkçı elendi. 4 sporcudan 3'ünün finale yükselmesi gayet başarılı bir durum.

Ve son olarak tabiki Nurcan Taylan. Halterde Naim Süleymanoğlu'ndan Halil Mutlu'dan sonra adımızın yeniden duyulmasını sağlayan milli sporcumuz oldu. Akdeniz oyunlarında halter kategorisinde koparma müsabakalarında 90 kilo kaldırarak Akdeniz Oyunları rekorunu kıran Taylan, silkmede de 109 kilo kaldırarak bayanlar silkmede oyunlar rekorunu kırdı ve altın madalyaya uzandı. En yakın rakibi 84 kiloda kalınca ilk hakkında 85 deneyen Nurcan Taylan başarılı olarak altın madalyayı garantiledi. 2. hakkında kendisine ait oyunlar rekorunu 87'den 88'e yükselten Taylan, son hakkında ise 90 kilo kaldırarak Akdeniz Oyunları rekorunu 90 kiloya çıkarmış oldu. Tüm sporcularımıza en içten teşekkürlerimizi iletiyor ve bu haberleri duyurmaktan inanılmaz bir mutluluk duyuyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir