27 Haziran 2009 Cumartesi

İbrahim Kaş'ı Unutmayın

İspanyol spor gazetesi Marca, Beşiktaş kulübünün İbrahim Kaş'ı geri almak için Getafe kulübü ile görüşmeye başladığını iddia etti. ''Beşiktaş'ın, eski futbolcusu Nihat Kahveci'yi aldıktan sonra yeni hedefi İbrahim Kaş'' diye yazan İspanyol gazetesi, Getafe'nin 1.5 milyon Avro karşılığında Kaş'ı bırakabileceğini savundu. Getafe'de ilk sezonunda İbrahim'in başarılı olamadığı ve 7'si ilk 11 olmak üzere 9 maçta toplam 558 dakika oynadığı hatırlatılırken, ''Getafe'de defansın ortasındaki 5 oyuncu arasında 1000 dakika sınırını aşamayan tek futbolcu İbrahim Kaş oldu. Türk futbolcu ülkesine geri dönmeye kötü gözle bakmıyor, çünkü daha fazla süre oynayabilir ve milli takımdaki yerini koruyabilir'' değerlendirmesi yapıldı.

Beşiktaş'ta forma giyerken Ertuğrul Sağlam'ın gözdelerinden birisi konumuna gelmişti ve bu performansı ona Milli Takım kapılarını da açmıştı. Beşiktaş döneminde sağ bek oynamasına karşın İspanya'ya gittiğinde onu stoper denediler. Getafe takımında kendisini pek takip edemedim ama bu sezonu da istediği gibi geçiremediğini biliyorum. Laudrup eğer Getafe'de kalmış olsaydı İbrahim Kaş için durum değişik olabilirdi. Sonuçta olan oldu İbrahim Kaş'ın İspanya macerası erken biteceğe benziyor. Henüz 22 yaşında ve yabancı kontenjanı olan ülkemizde böyle genç futbolculara her takımın ihtiyacı var.

Beşiktaş'tan ayrılış hikayesi biraz sancılı oldu çünkü sözleşmesinin bitmesinin ardından kaçarcasına takımdan ayrıldı. Aslında gösterdiği iyi cesaretti çünkü genç yaşında şansını Avrupa'da denemek istedi. Sürekli söylüyoruz futbolcularımız Avrupa'da oynamalı diye. Şimdi Beşiktaş'ın tekrar gündemine geldi. Bonservisi olmadan ayrılan İbrahim Kaş şimdi bonservisle Beşiktaş'a gelmesi söz konusu. Gökhan Zan'ın takımdan ayrıldığını düşünürsek, Zapo'nun da takımdan ayrılacağı söylentilerini dikkate alırsak Beşiktaş iyi bir alternatife kavuşur. Hem sağ bek hemde stoperde İbrahim Kaş iyi transfer olacaktır. Şu an Milli Takım'da da forma giymesi onun ne kadar önemli futbolcu olduğunu gösterir. Tabi beğenmeyenlerde çok fazla ama ben İbrahim Kaş'ın iyi futbolcu olduğunu düşünüyorum. Bonservisi de 1.5 milyon euro bu yüzden Beşiktaş eski futbolcusunu kaçırmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir