21 Haziran 2009 Pazar

Ibrahimoviç'i Kim Kapacak

Real Madrid ile Barcelona, Zlatan İbrahimovic transferi için karşı kaşıya geldi. Real Madrid'e yakınlığı ile bilinen İspanyol Marca gazetesi, Inter'in Portekizli çalıştırıcısı Jose Mourinho'nun, İbrahimovic'in uygun bir teklif gelmesi durumunda gitmesine izin verebileceğini yazdı. Transfer dedikodularında adı sıkça Barcelona ile anılan İsveçli golcü için uygun fiyatın 80-90 milyon Euro olabileceği belirtilirken, Real Madrid Başkanı Florentino Perez'in yıldız futbolcu için temasta olduğu iddia edildi. Real Madrid cephesinde bu gelişmeler yaşanırken, sezonu 3 kupayla kapayan Barcelona'da teknik direktör Pep Guardiola, Barcelona'nın büyük bir futbolcuya ihtiyacının olduğunu belirterek, ''Bu oyuncu neden Zlatan İbrahimovic olmasın'' dedi. Katalan ekibinin Brezilyalı kanat oyuncusu Dani Alves ise İsveçli golcünün Barcelona'ya gelmesinin takıma çok büyük katkısı olacağını söyledi.

Bu sezon zaten sık sık karşı karşıya gelecek olan Real Madrid ve Barcelona aralarındaki ilk düelloyu Ibrahimoviç için yapıyorlar. Ibrahimoviç kupa koleksiyonculuğundan sıkıldığını ve Inter'den ayrılmak istediğini belirtmişti. Buna karşılık Mourinho'da Ibrahimoviç'in mutlaka takımda kalmasını istedi bunun içinde kadrolarını daha da güçlendirmeye başladılar. Ayrıca Moratti'de Ronaldo'nun, Kaka'nın böylesine yüksek ücretlere transfer olduğu ortamda Ibrahimoviç'in bonservisinin 80 milyon euro'dan az olmadığını belirtti. Burada Ibrahimoviç'i açıkça satmak istemediklerini gösterdiler ama futbolcu ayrılmak istiyor onlarda kazanabilecekleri en iyi ücreti kazanmak isteyeceklerdir. Bu transferde Real Madrid ve Barcelona'nın karşı karşıya gelmesi en çok Inter'in işine gelecektir. Tabi Ibrahimoviç'in ayrılmasıyla birlikte Inter'in akibeti ne olur bilinmez.

Real Madrid Ronaldo ve Kaka'yı aldıktan sonra boş durmuyorlar şimdilerde de yıldız forvet oyuncularının peşine düştüler. Uzun zamandır David Villa söylemleri vardı ama Valencia'nın satmıyoruz açıklamasından sonra gözleri Ibrahimoviç'e çevirdiler. Ibrahimoviç'in ismi uzun zamandır Barcelona ile anılıyordu. Hatta Eto'o ile takas falan da etmeye kalktılar. Real Madrid bu transferi de gerçekleştirirse Dünya üzerinde görülmemiş hücum hattına sahip olabilirler. Ronaldo - Kaka - Ibrahimoviç üçlüsü hatta olası Ribery transferiyle de hayal sınırlarını zorlarlar. Böylesine bonservis ücretlerini de bu ortamda ancak Perez öder gibime geliyor. Çünkü Barcelona'nın geleneklerinde bu tip bonservisler vermek yok. Olası takasla Barcelona Ibrahimoviç'i kadrosuna katarsa bizler bırakalım bu işleri. Zaten yenilmez olan Barcelona daha da durduralamayacak hale gelecektir ve bu senenin de şampiyonunu şimdiden belirlemiş oluruz. Benim gönlümden geçen Ibrahimoviç'in Inter'de kalması. Çünkü Inter Ibrahimoviç'in üstüne kurulu diyorduk hücum gücü konusunda büyük sıkıntılar yaşadıkları gerçekti. Motta, Milito transferleriyle bu açığı biraz kapattılar ve Deco'da geliyor. Mourinho'nun da Inter'de Avrupa'da başarı yakalayacağına inanıyorum.

Sonuç olarak Ibrahimoviç'i kadrosuna katan büyük iş başarır. Benim gözümde Messi ve Ronaldo'nun ardından Ibrahimoviç Dünya'nın en büyük 3. futbolcusu. Forvet oyuncusunda aradığınız özellikleri onda bulduğunuz gibi, forvet oyuncusunda hayal edemediğiniz bazı özellikleri de Ibrahimoviç'de bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir