20 Haziran 2009 Cumartesi

Inter'e Vuran Vurana

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) son şampiyonu Inter'in Brezilyalı yıldızı Maicon, Inter'den ayrılabileceğini açıkladı. Inter'in Brezilyalı defans oyuncusu Maicon, Milano ekibindeki geleceğine yönelik şüphelerinin sürdüğünü dile getirerek, ''Inter'in, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ni kazanabilecek nitelikte bir takım olması şart'' dedi. Maicon, ''Eğer Inter ile birlikte bu kupayı kazanırsam, iyi olur. Aksi takdirde, bende Devler Ligi'ni kazanabilecek başka bir takıma gitme gereksinimi ortaya çıkacak'' diye konuştu. 28 yaşındaki başarılı futbolcu, kısa bir süre önce Real Madrid ile temasta olduğunu açıklayarak, Inter'e gözdağı vermişti.

İtalya Ligi'nin son zamanlardaki kalitesi ortada. Juventus şike olayından dolayı ceza aldığından bu yana 4 senedir Inter'e rakip çıkmadı. Inter ortalama üstündeki kadrosuyla İtalya'da rahatça şampiyon oluyor ama iş Şampiyonlar Ligi'ne geldiğinde çeyrek finalden ötesini göremiyorlar. Bu yüzden takımı 3 senedir İtalya'da şampiyon yapan Mancini ile yollar ayrılmış takımın başına Mourinho getirilmişti. Ama Mourinho'nun gelişide Şampiyonlar Ligi'nde yeterli olmadı. Sonrasında Ibrahimoviç'in açıklamaları geldi ve Inter'de madalya koleksiyonculuğu yapmak yerine Avrupa'da başarılı olmak istemişti. Bu yüzden birçok transfer söylentisi çıkmış Barcelona'ya gitti falan dendi ama Inter'de kalmışa benziyor. Şimdilerde de Inter'in etkili sağ beki Maicon Avrupa'da başarı istediğini yoksa takımdan ayrılacağını açıkladı. O da Ibrahimoviç gibi başka kulüplerin kendisini istediğini belirterek Inter'e göz dağını verdi.

Milito, Motta gibi hücum yönü yüksek transferlerle Inter transfer dönemine hızlı girdi. Şimdilerde de Deco ve Carvalho transferleri gündemde. Yani Avrupa'da başarı için kesenin ağzı açıldı. Herkes Inter'in İtalya'da şampiyon olmasından sıkıldı yani bu sezonda Inter büyük favori. Juventus yeni toparlanmaya başladı, Milan prostat kadrosunu gençleştirme peşinde, Roma piyasada yok yine İtalya'da Inter şampiyon olacaktır. Avrupa'da başarı için ise transferler gerekiyor ve Ibrahimoviç, Maicon gibi futbolcularında kafasının rahat olması gerekiyor. Mourinho'ya güveniyorum ben bu sezon Avrupa'da önemli işler yapacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir