20 Haziran 2009 Cumartesi

Rijkaard'la Gençleşiyoruz

Pazartesi günü çalışmalara başlayacak Galatasaray'a milli takımın son kampına katılan futbolcular Çarşamba günü dahil olacak. 27 Haziran'a kadar İstanbul'da çalışacak sarı-kırmızılılar, daha sonra 15 günlük kamp için Almanya'nın Bochum kentine gidecek. Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Frank Rijkaard, önemli bir karara imza atarak, çok sayıda genç futbolcuyu Almanya'daki hazırlık kampına götürme kararı aldı. Ünlü teknik adam, altyapıdaki antrenörler tarafından hazırlanan raporları dikkatle inceleyerek, Paf takımında yer alan yetenekli gençleri kampa götürmek için hazırlık yapılmasını istedi. Hollandalı teknik adam, Paf takımında yer alan 8 futbolcuyu kadroya aldırdı. Ünlü çalıştırıcı, altyapı hocaları tarafından hazırlanan raporları dikkatle inceleyerek, PAF takımın gözbebeği Cem Sultan’ın yanı sıra, Emre Çolak, Caner Öztel, Emrah Yollu, Serdar Eylik ve Emirhan Ergün’ü kadroya dahil etmeye karar verdi. Ayrıca Bank Asya’da kiralık olarak Diyarbakır formasını giyen Erhan Şentürk ile Sakaryaspor’da gol krallığına koşan Özgürcan Özcan’ı da kadroya dahil eden Rijkaard’ın yardımcısı Neeskens’in bu oyuncularla özel olarak ilgileneceği belirtildi.

Rijkaard geleceğin Galatasaray'ını yaratmak için şimdiden çalışmalara başladı. Paf takımında yıldızlaşan ve çeşitli kulüplerde kiralık olarak forma giyen futbolcularımızı kampta deneyecek. Özellikle Neeskens bu futbolcularla özel olarak ilgilenecek ve bu futbolcuları Galatasaray'a kazandırmaya çalışacak. Rijkaard şu aşamada Galatasaray ile ilgili bazı fikirler edinmeli bu yüzden de alt yapı hocalarına büyük işler düşüyor. Kampa katılan bütün gençlerin kadroya katılmak için şansı var çünkü Rijkaard iyi olana her zaman formayı verecektir. Transfer politikamızda da gençleşme ön plana çıkıyor. Basında çıkan haberlere rağmen 26 yaş üstü futbolcularla pek ilgilenmiyoruz. İlgilendiğimiz isimlerin ise bonservisi elinde oluyor. Bu açıdan bakıncada Galatasaray akılcı politika izliyor. Zaten Türkiye içinden büyük paralara transfer yapmamıza ihtiyaç yok çünkü mevkisinin en iyi Türk futbolcuları genelde Galatasaray'da forma giyiyor. Servet Çetin'den gelecek paraylada transfere hız verip Almanya kampına kadar transferi büyük ölçüde bitireceğimizi ümit ediyorum.

Transferde etkili isimlerin peşindeyiz ama Rijkaard şapkadan tavşan çıkarmayı seven teknik direktörlerden. Yani beklenmedik bir isimi kulübe kazandırır bakarsınız ondan yıldız yaratırız. Linderoth bile kampta denenecek ve iyi durumda olursa kadroda tutulacak. Herkes Linderoth'un futbol hayatının bittiğini düşünürken şu an kendisi sakatlığını atlattı ve Albert Roca Pujol'un idman programı sayesinde iyi olacağını düşünüyorum. 2 sezondur büyük beklentilerimizin olduğu ama bir türlü göremediğimiz Linderoth'un da takıma katılması mükemmel olacaktır. Aradığımız orta saha transferine böylece gerek kalmayacak. Ayrıca Galatasaray'ın en büyük sorunu kondüsyonunun yetersiz olmasıydı. Albert Roca Pujol'un sayesinde de bu sorunu aşacağımızı düşünüyorum. Lincoln'e bile bir haller oldu disiplinsiz tavırlarıyla ön plana çıkan Lincoln kampa ilk gününden katılacak. Rijkaard'ın ismi bile takıma düzen getirmiş gibi gözüküyor.

Rijkaard'ın takımı tanıması süreci uzun sürecek. Elimizde çok fazla futbolcu var ve yeni gelen isimlerlede beraber takımın yeni sisteme alışması uzun sürebilir. Bu yüzden Almanya kampı çok önemli. Avrupa macerasınında erken başlayacağını düşünürsek Galatasaray'ın transferde elini çabuk tutması gerekiyor. Hazırlık maçlarında istenmeyen sonuçlar alabiliriz ama buna kimse aldırış etmesin. Oyuncuların sisteme alışması, kondüsyon yüklemeleri falan derken Galatasaray'lı futbolcuları yorucu zamanlar bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir