30 Haziran 2009 Salı

Işıl Alben Galatasaray'la Sözleşme Yeniledi

Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, oyun kurucumuz Işıl Alben ile sözleşme yeniledi. Buna göre Alben, iki yıl daha Galatasaray'da forma giyecek.Galatasaray Bayan Basketbol Bölüm Direktörü Mihriban Oğuz, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:“Takımımızda iki senedir forma giyen başarılı oyuncumuzla iki senelik daha sözleşme imzaladık. Bayan basketbolunun kulübümüzdeki ve spor kamuoyunda son senelerde kazandığı ivmede kendisinin payı büyüktür. Bundan sonra daha kuvvetli ve tecrübeli olarak yine 10 numaralı formasını giymeye devam edecektir. Tüm camiamıza hayırlı olsun...”

Işıl Alben geçen sezon ligde 25 maçta ortalama 31 dakika süre alırken 8.2 sayı - 5 ribaund - 4.3 asist - 2.9 top çalma ile oynadı.23 yaşındaki oyun kurucumuz, şampiyon olduğumuz FIBA Eurocup'ta ise 9 sayı - 6 ribaund'luk performans sergilerken 6.2 asist ortalaması ile alanında en başarılı üçüncü isim oldu.

Işıl' ın zaten takımdan ayrılacağına ihtimal veren yoktu ama bunu bir de resmi olarak görünce daha bir mutlu oluyor insan. Sözleşme iki yıllık ama ben onun daha 10-12 sene uzatılmasını istiyorum. Eğer bir kaza bela gelmezse, sağlığı elverirse bırakana kadar; uzun yıllar bizimle olur umarım.Bu arada bildiğiniz gibi Işıl şu anda sakatlıkla uğraşıyor. Bu dönemde kulübün onunla sözleşme uzatması da gerçekten takdir edilmesi gereken bir konu. Kulüp Işıl' ın her zaman yanında olduğunu gösterdi bu anlaşmayla.


Bir haber daha var. Sakatlıkla boğuşan bir oyuncumuz daha var maalesef. Seimone' un da bildiğiniz gibi WNBA' de ön çarpraz bağları kopmuştu ve parkelerden uzun süre ayrı kalacağı açıklanmıştı. Kulüp büyük ihtimalle Seimone' a da, onun yanında olduğunu göstermek için 1,5 senelik sözleşme teklif edecekmiş. Bunlar gerçekten güzel haberler. Umarım bir an önce bu durum da resmileşir.

1 yorum:

  1. Işıl konusu zaten kesindi. Arda'nın parkelerdeki hali malum :D

    Augustus'un durumunuda bu ara bir sürpriz yaparak Sportif Cümleler duyurabilir :p bizi takip etmeye devam edin (:

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir