25 Haziran 2009 Perşembe

İsyan Tatlıya Bağlandı


Formula'da uzun süredir devam eden takımlar ile Fia arasındaki bütçe gerilimi nihayet sonlandı. Max Mosley'in geri adım atmasının ardından takımlar ile aradaki krizin çözüldüğü açıklandı dün. Yeni yarış olmayacak Formula 1 ile devam edilecek. Dünya Motorsporları Konseyi, Fransa'nın başkenti Paris'te, Formula 1'in geleceği açısından tarihi öneme sahip toplantıda bir araya geldi. Toplantıya, Uluslararası Otomobil Federasyonu Başkanı Max Mosley, Takımlar Birliği FOTA'yı temsilen Ferrari'nin patronu Luca Di Montezemolo ve Formula 1'in ticari haklarını elinde tutan Bernie Ecclestone da katıldı.

Mosley, FIA'nın, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlediği Dünya Motor Sporları Konseyi sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, FOTA ve ona bağlı 8 takımla Formula 1'e alternatif yeni bir yarış serisinin düzenlenmemesi konusunda anlaşmaya vardıklarını bildirdi. ''Ayrılık olmayacak, maliyet kısıtlaması konusunda da uzlaştık'' diyen Mosley, eskisi gibi tek bir Formula 1 şampiyonası düzenlenmeye devam edileceğini bildirdi.

Formula'daki krizin nihayetlenmesi en çok yarış severleri rahatlattı sanırım. Schumi (Michael Schumacher) emekliliğini istedikten ve bıraktıktan sonra zaten izleyici sayısında bir azalma olmuştu yarışın. Şimdi birde bu bütçe sınırlaması konusu ortaya çıkınca takımlardan en sağlamları bırakma kararı almışlardı. İzleyici kitlesindeki azalma hat safhaya çıkacaktı. Birde son günlerde yeni yarış fikri ortaya atılıyordu ki bu kökeni 1920-1930 yıllarında yapılan Avrupa Grand Prix motor yarışlarına dayanan ve 1946'dan beri yapılan Formula 1 yarışlarının sona ermesi demekti. Şimdi gözler Mosley'de yeniden. Evet sorun çözüldü ama taviz vermek zorunda kaldı. Ayrıca görev süreside ekim ayında dolacak. Yeniden aday olur mu olursa seçilir mi? Ben pek sanmıyorum bu krizden sonra cesaret edeceğini ama hiç belli olmaz tabi.

2 yorum:

  1. aday olmayacağını açıkladı zaten, sonunda derin bir oh çektik :)

    YanıtlaSil
  2. İnatlaşmanın alemi neydi bilmiyorum. Ego tatmininden başka bir şey değil. aday olsaydıda seçilemeyecekti bunu bildiğinden aday olmayacağını açıklamıştır :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir