24 Haziran 2009 Çarşamba

Jefferson'la Spurs Yeniden Dirildi, Açılın Wizards Geliyor {NBA'de Takaslar}

NBA'de sezonun ilk büyük takası gerçekleşmek üzere... Milwaukee Bucks ile San Antonio Spurs'ün, dört oyuncuyu kapsayan bir takas üzerine anlaşmaya vardığı öğrenildi.Buna göre Bucks, yıldız forveti Richard Jefferson'ı Spurs'e gönderirken karşılığında üç veteran Bruce Bowen (forvet), Kurt Thomas (pivot) ve Fabricio Oberto (pivot) ile kadrosunu doldurdu. Tarafların takas konusunda prensip anlaşmasına vardıkları ifade edildi.Bu anlaşma sonrası Spurs, Tony Parker, Tim Duncan, Michael Finley ve Manu Ginobili'den oluşan skor gücünü Jefferson ile güçlendirmiş oldu.Bucks ise bu takas sonrası salary cap'ında bu sezon 3 milyon dolarlık rahatlama yaşarken free agent piyasasının çok aktif olmasının beklendiği gelecek yaz döneminde de 15 milyon dolarlık boşluk yaratma şansı elde etti.

Ben bu saatten sonra San Antonio'nun ileriye dönük bir hamle yapabileceğini düşünmüyordum. Geçen sezon içinde Gooden takasıyla aslında bir hamle yapmışlardı ama Spurs'u ayağa kaldıracak bir hamle olmamıştı bu. Bu yaz döneminde gençleşme adına Ginobili'nin adı sıkça takasta geçiyordu. Ginobili sakat olduğu için nasıl döneceğide önemli. Bu yüzden onun üstünden gerçekleşecek takasta Spurs gençleşme adına hamleler yapmış olacaktı. Yalnız şapkadan tavşan çıkarır gibi Richard Jefferson'un takas edilmesi Spurs'lüleri bir anda ayağa kaldırdı ve üzerlerinde ki ölü toprağını atmış oldular. Boston'un big-three'sinden sonra Spurs'ın big-four'u nun temelleri atılmış oldu. Duncan - Parker - Ginobili - Jefferson dörtlüsüyle bir anda şampiyonluğa oynayabilecek takım oldular. Jefferson'un da Spurs'un sistemine uyan skorerlerden olması takasın Spurs adına ne kadar yararlı olduğunu gösterdi. Hiç olmadı 1-2 senedir takımın üzerinde dolaşan kara bulutları dağıtmaya bile yetti. Spurs kaliteli bir uzunda bulabilirse gelecek sene şampiyonluk adına önemli işler yapacağa benziyor.

Milwaukee cephesinde ise salary adına bir rahatlama oldu ve free-agent piyasasının yoğun olacağı gelecek sezonda istedikleri hamleleri yapma fırsatına kavuştular. Jefferson ne kadar iyi olsada katı bir kontratı vardı bu da Milwaukee'nin rahat hareket etmesini engelliyordu. Şimdi Spurs içinde bu kontrat sorun olabilir ama bu hamleyi yapmak zorundalardı. Milwakuee ayrıca Oberto, Bowen ve K.Thomas gibi görev adamlarına da sahip oldu. San Antonio ise bu oyuncuları göndererek gençleşme hamlesini başlattı. Bu takasa nereden bakarsak bakalım alan razı satan razı diyebiliriz. San Antonio'nun birkaç seneyi veya yıldızı feda etmeden bu gençleşmeyi sağlayıp ayrıca şampiyonluk potasında kalabileceğini düşünmüyordum.

Tabi biz bu takası yazarken bir takas daha gerçekleşti. Gecenin bir diğer takasında Detroit Pistons ve Milwaukee Bucks arasında gerçekleşirken, Pistons, Amir Johnson'ı, Bucks'a takas etti.Detroit Pistons ve Milwaukee Bucks arasında kaynakların verdiği bilgilere göre az önce bir takas gerçekleşti.Amir Johnson'ı, Bucks'a yollayan Pistons, Bucks'ın, Spurs'den takas ettiği pivot Fabricio Oberto'yu aldı. Böylece Oberto bir gecede iki takım birden değiştirmiş oldu. Milwaukee'de Jefferson'un yarattığı salary boşluğundan elinden geldiğinde yararlanmak istiyor. Onlar için gelecek yaz dönemi daha önemli olacak.

NBA'de transfer piyasası bu gece çok hareketliydi ve ilerleyen saatlerde bir takas daha gerçekleşti. Gecenin takas bombasını Washington Wizards patlattı. Wizards ve Wolves arasında bu gece Mike Miller - draft hakkı eksenli bir takas gerçekleşti.Randy Foye ve Mike Miller'ı alan Washington Wizards, bu iki oyuncu karşlığında Minnesota Timberwolves'a ;Etan Thomas, Oleksiy Pecherov, Darius Songaila ve 5. sıra draft hakkını verdi. Wizards bu hamleyle geçen sezonu unutturacağa benziyor. Sakatlıklardan bir türlü kurtulamayan Wizards'da Arenas'ın da dönüşüyle beraber yukarı tırmanış başlayacaktı. Ginobili için adları çok geçerken Minnesota'dan Mike Miller ve Foye'yi aldılar. Bu takasla da beraber bir anda Doğu'nun en iddalı takımlarından biri haline geldiler. Mike Miller - Arenas - Butler - Jamison dörtlüsüde önemli işler yapacaktır. Ayrıca Foye'de Arenas'ı yedekleme ve bench katkısı olarakta büyük dinamizm getirecek. Minnesota cephesinde ise neyin ne olduğu belli değil. Garnett'in ayrılmasından bu yana takımda bir dağılmışlık var bunun üstüne kötü yönetim ve takaslar eklenincede iyice içinden çıkılmaz çıkmazlara girdiler. Bu takaslarıda anında Nbaturka'dan öğrendim onlarada teşekkür etmek gerekiyor. Yazıyı tam yazarken ardı ardına bombalar patladı ve hemen duyurdular bende oradan gerekli alıntılarımı yaptım.

1 yorum:

  1. Aboooooo, Washington bir de draftta 5 ile 6' dan seçiyormuş. Dehşet takım olabilir Wizards. Uçur şunları Saunders :D

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir