1 Haziran 2009 Pazartesi

Julie McBride İstanbul Yollarında

Galatasaray ve Beşiktaş CT kadrosuna, bu sezon Samsun Basketbol'da başarılı performans sergileyen J.Ann McBride'ı katmak istediği öğrenildi. İki kulübün de J.Ann McBride'ı Türk yaparak transfer etmek istediği öğrenildi.  
J.Ann McBride bu sezon Samsun Basketbol'da küllerinden doğmuş, 26 maçta 15,1 sayı 4,1 asist ortalamaları yakalamıştı.

Türkiye liginin ve Samsun Basket'in en değerli basketbolcularından Julie İstanbul yollarına düştü. Bu sezon gösterdiği büyük çıkışla beraber büyük takımların dikkatini çekmeyi başardı. Ligimizin eski sayı kraliçelerinden olan Julie'yi Samsun Basket sezon başında transfer ederken aslında büyük risk almıştı. Bir sezon sakatlığı yüzünden hiç forma giyememişti. Ama bu sakatlığa aldırış edilmeden transfer edildi ve katkısı büyük oldu. Samsun Basketbol ona çey şeyler kattı. Eskiden bencil, sırf skora çalışan oyuncuydu şimdilerde ise takım oyununda mükemmel bir sistem oyuncusu haline geldi. Takımın en kritik anlarında sahneye çıkıyor, takımını saha içinde taşıyor tam bir lider durumunda. Samsun Basket'in normal sezonu ikinci ve play-off yarı finali oynamasında da başrolü oynadı. Samsun Basketbol'da da parasal kriz var bu yüzden güçlü oyuncularını elinde tutamamaya başladı. Bunun ilk halkası Larkins olmuştu ikincisi ise Julie oldu. Samsun Julie'yi, Julie Samsun'u çok sevdi. Bu yüzden kendisini hiç unutmayacağız.

Transfer haberine gelirsek Galatasaray sezon içinde guard rotasyonundan çok çekti. Işıl Alben tek başına gibiydi Tuğba Palazoğlu'ndan beklenen katkıyı alamadılar. Sonradan gelen Şaziye Karslı ise zaten meydanda yoktu. Julie'nin Türk statüsüne geçmesi söz konusuydu eğer bu olursa müthiş transfer olacak. Julie WNBA'e gitmeyi veya Avrupa'da oynamayı hiç düşünmüyor. Hayatını Türkiye'de geçirecek sanırım. Yabancı kontenjanını Işıl'ın ardından guardla harcamayı tartışırım ama Türk statüsü olursa çok iyi olacak. Augustus şu an takımın lideri durumunda el yakan anlarda sürekli sahneye çıkıyor. Böylece onunda yükü hafiflemiş olacak. Galatasaray iskeletini gelecek sezona koruyor, kadrosu hemen hemen aynı olacak. Nokta birkaç transfer gelecek umarım Julie bunlardan birisi olur. Kendisini madem Samsun'da göremeyeceğim Galatasaray'da göreyim. Beşiktaş ise sezon içinde çok kan kaybetti, bir bakıma Julie onların ilaçları olacaktır. Böylesine bir winner oyuncuya ihtiyaçları var. Bayan basketbolunda da transfer dönemi çok heyecanlı geçeceğe benziyor.

1 yorum:

  1. Dediğin gibi Burak Abi, eğer Türk statüsünde olacaksa itirazım yok ama eğer yabancı hakkını Julie' dan yana kullanırsak büyük hata olur bence.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir