12 Haziran 2009 Cuma

Maradona Ruhu Ters Tepti

Arjantin 2010 Dünya Kupası için verdiği mücadelede Alfio Basile'in başarısız olduğu için yerine Maradona'yı getirmişti. Maradona'nın futbolculuk kariyerine asla lafımız olamaz ama teknik direktörlük kariyerine baktığımızda herhangi bir kariyer göremedik. Aksine son zamanlarında girdiği skandallarla gündemimize oturdu. Ölümlerden döndü yine ayağa kalktı. Sonrasında Arjantin Milli Takımının başına geçmek istediğini her fırsatta söyledi. Neticesinde de hayallerine kavuştu ve Arjantin'in başına geçti. Arjantin Milli Takımının bu kararı almasındaki en büyük etken futbolculara gereken ruhu geri getirmekti. Çünkü Maradona çoğu Arjantin'li futbolcunun neredeyse taptığı bir isim. Messi'nin açıklamalarını biliyoruz Maradona ile ilgili. Onu idol olarak görüyor. Bu sebeple Maradona göreve getirildi ama kısa süre sonra yardımcı teknik direktör konusunda kriz yaşandı. Arjantin Futbol Federasyonu Maradona'nın istediği ekibi kurmasına izin vermedi. Çünkü onlarda biliyordu iplerin komple Maradona'nın eline verilmemesi gerektiğini. Bu yüzden zamanında Maradona'yı şampiyon yapan teknik direktörünü yardımcılığına getirdiler. Son alınan neticelerde gösterdiki o da fayda etmedi. Maradona istediğini yapıyor, kendi kafasına göre hareket ediyor. İstediği futbolcuyu dışlıyor, istediğini kadroya alıyor. Şöyleki Riquelme'yi kadroda almamaya başladı ama Veron'u ise Milli Takım'a çağırıyor.

Felsefe bir bakıma doğru olabilir Messi, Agüero, Tevez gibi isimlerin pekte idmana, taktiğe ihtiyacı yok gibi görüyorlar. Yıldızların fazla olunca onların maçları kazanacağını düşündüler. Son alınan sonuçlara bakarsak Maradona ruhu ters tepmişe benziyor. Bolivya ve Ekvator maçları bunun en güzel göstergesi oldu. Kötü giden Arjantin'i daha da içinden çıkılmaz bir hale getirdi. Günümüzde yıldız futbolcuları da sisteme oturtmak, onlardan en iyi şekilde faydalanmak büyük teknik direktörlük dehasına örnektir. Maradona bunu başarabilecek kapasitede değil. O kolunca Che döğmesi, Castro özentisi hareketleri, ağzında purosu, ona buna laf sokan, dalaşan bir bakımada çakma Mourinho görüntüsünde izlenimler veriyor. Benim görüşüm Maradona ile Arjantin'in bir geleceği olamaz. Maradona maçları tribünden izlemeye devam etmeli.

Geçenlerde Mourinho'nun açıklamlarını dinledim. Önüne gelene saldıran, lafını esirgemeyen adam Maradona'yı öve öve bitiremedi. Arjantin'in 2010 Dünya Kupası'nda en büyük favori olduğunu söyledi. Kadro kalitesi bakımından belki öyle ama Maradona ile öyle değil. Mourinho'nun işlerinede akıl sır ermiyor. Elemelerin bitmesine 4 maç kaldı Arjantin 22 puanla 4. sırada. 6 galibiyet 4 beraberlik ve 4 mağlubiyetleri var. Çok kötü görüntü çiziyorlar. Ekvator enseye dayanmış durumda. İhtimali pek aklımıza getirmesekte Arjantin'in 2010'da olamaması durumu bütün futbolseverleri kahreder. Şu an bulundukları konum Dünya Kupası'na katılmaları için yeterli ama önümüzdeki 4 maç Maradona ile neler gösterir bilinmez.

1 yorum:

  1. Veron'u izliyormusunuz bilmiyorum ama performansı gayet iyi..Yani takıma alınması normal..Riquelme'nin gidişi bence bi bakımada iyi oldu..Çünkü takım sanki ona bağımlıymış gibi bi görüntü veriyordu..Onsuzda bazı şeyler başarılabilir..Ama dediğin gibi maradona'nın yetersizliği devreye giriyor bu durumda da..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir