11 Haziran 2009 Perşembe

Ararım Seni Her Yerde

2008-2009 sezonunu bitirip yeni sezona yelken açtığımız şu günlerde geçtiğimiz sezona şöyle bir bakış atalım dedik bu akşam. Galatasaray futbol takımında verim alamadığımız futbolcuları birer birer irdeleyelim. Bakalım kimlerin eksikliğini hissetmişiz en çok.

Servet Çetin; Şüphesiz sakatlığı en çok hissedilen isimlerin başında geliyor. Savunmadaki bütün boşlukları tek başına kapatıyordu. Bilhassa geçtiğimiz sezonki performansından ve hiç bir sakatlığın onu sarsamadığını görmemizin ardından bu sezon en çok Servet'in yokluğunu hissettik şüphesizki. Önce Avrupa Şampiyonasına sakat sakat gitmişti. Sonra bağlarında esneme olduğu haberi geldi Şampiyonlar Ligi eleme maçlarına yetişemedi en sonda Kocaelispor maçında tarak kemiği kırıldı. O gün bugündür malesef sahalarda göremedik onu. Bu yüzdende bu sezon en çok aranan isim oldu.

Emre Güngör; 2007-2008 sezonunun devre arasında Ankaragücü'nden alındı. Alındığı sezonki müthiş şampiyonluğun mimarlarından biriydi. Servet ile müthiş ikili oldular. Öyle ki Galatasaray savunmasının iskeletinin kemik isimlerinden Song yedek soyunmaya başladı Emre'nin gelişiyle. Onada ne olduysa Euro 2008'den sonra oldu. Çek Cumhuriyeti maçında sakatlanan sonrada hiç bir milli maçta forma giyemeyen Galatasaray'a döndüğünde de oynadığı her maçta maksimum yarım saat sahada kalabilen Emre'nin son durumu hala netlik kazanmış değil. Henüz 25 yaşındaki bir futbolcunun hemde bu kadar başarılı bir futbolcunun neredeyse kronik sakatlık yaşaması gerçekten çok canını sıktı Galatasaray'ın.

Serkan Çalık; 2007-2008 sezonunun en önemli isimlerinden bir diğeride Serkan'dı. Barış ile Galatasaray'a geldiğinde Kalli tarafından bir çok maçta oynatılan ve bilhassa Trabzon maçında attığı müthiş gol ile hafızalara kazınan Serkan aynı sezon içinde tam 26 maç oynadı ve 5 gol attı. Fakat sakatlık onunda yakasına yapışmıştı bir kere. Geçen sene şubat ayında sakatlandı Serkan ve yürümesi bile sakıncalıyken Skibbe tarafından yaz kampında oynanan bir maçta 15 dakika sahaya sürülmüştü Serkan. O maçtan sonrada bir daha iflah olmadı malesef. En son menisküsünden ameliyat olmuş tam bir sene Almanya'da tedavi gördükten sonra Türkiye'ye dönmüştü. Bir kaç defada Galatasaray Televizyonunda sabah antrenmanında koşu yaptığını gördüm. Güzel bir hazırlık kampı sonrasında sanırım gelecek sezonun en iyi transferlerinden biri olacak.

Tobias Linderoth; 2007-2008 sezonu başında Galatasaray'a transfer edildi Tobi. 3 yıllık anlaşma imzalanmıştı ve çok iyi bir önlibero oyuncu olarak alındı ki geçirdiği sezonda bunu doğrular nitelikteydi. Fakat şans bu ya hayatında MR çektirmemiş Linderoth tam Galatasaray'a ve Türkiye'ye alıştığı günlerde kalçasından sakatlanır. En son 27 Mart 2009 tarihinde Amerika'da ameliyat olduğu haberini almıştık. Onu en doğru özetleyecek iki kelime ise "Kayıp Adam" olacaktır şüphesiz. Tam manasıyla ne umduk ne bulduk durumunda Tobi şu anda. Gelecek sezonda Galatasaray'dayım diye açıklamalarda falan bulunmuş geçtiğimiz günlerde ama bu haliyle nasıl olacak işte bunu bilen yok.

Uğur Uçar; Gelelim gözlerden ziyade gönüllerin en çok aradığı isim olan Uğur Uçar'a. Ona dair ne hayalleri vardı Galatasaray'lı taraftarların.. 3 numarayı Bülent Korkmaz'dan sonra giyen ilk isim olmuştu. "Küçük Kaptan" diyordu herkes, geleceğin kaptanı olacaktı. 2007-2008 sezonunun tartışmasız en başarılı ismiydi. Genç yaşına rağmen saygısı ve duruşuyla herkese örnek oluyordu. Alt yapıdan yetişmiş olmasıda onun Galatasaray kültürünü almasına sebep olmuştu ki bu duruşundaki mükemmelliği birazda buna borçluydu. Derken kimsenin hatırlamak istemediği o olay yaşandı. Geçtiğimiz sezondaki ertesi güne (!) ertelenen Konyaspor maçında Batista'nın yaptığı faul sonrasında diz kapağı kırıldı Küçük Kaptanın o gün bugündür onu sahada toplam 10 dakika görmedik sanıyorum. Ama son Sivas maçında bir kaç dakikada olsa oynadı. İyi bir hazırlık kampı geçirdiği takdirde seneye formayı kimseye bırakmayacak kendiside söylüyor bunu. Sivas maçından sonra dedi ki; "Transfer yapılacak mı bilmiyorum ama ben değil transfer olacak oyuncu düşünsün. Formamı kimseye vermeye niyetim yok" İşte aslan olmak böyle bir şey. Cümlelerdeki kararlılığı, özgüveni görüyorsunuz değil mi? Birde bunları gözlerinden ateş çıkarak söyledi ki helal olsun demekten geri duramadık. Gönlümüzün kaptanı seni çok özledik.

Şu 5 isim bile takım kurgusunu ne kadar etkiledi görüyoruz. Her birinin yokluğunu ayrı ayrı çok fazla hissettik. Şarkıda diyor ya "ararım seni her yerde" öyle işte. Bu isimlerin hepsinin ortak paydası şanssızlıklarıydı bu sezon adına. Ama nihayet bitirdik bu uğursuz seneyi. Gelecek sezon Uğur'lu ve uğurlu olmak dileğiyle. Galatasaray'ın sakatları en güzel transferi olacak inşallah.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir