10 Haziran 2009 Çarşamba

Potanın Perileri Emin Adımlarla

(A) Milli Bayan Basketbol Takımı, 32. Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonası finalleri (C) Grubu'ndaki üçüncü ve son maçında, Sırbistan'ı 65-55 mağlup ederek, ikinci tura yükseldi. Letonya'nın Valmiera kentinde düzenlenen karşılaşmanın ilk çeyreği, 21-11 Türkiye'nin, devre ise 35-31 Sırbistan'ın lehine sonuçlandı. Üçüncü çeyreği ise 51-43 üstün tamamlayan (A) Milliler, sahadan 65-55 galip ayrılmayı başardı.

Avrupa Şampiyonası kapsamında yapılan maçlarda ilk turlar tamamlandı. İlk maçımızda Rusya'ya karşı talihsiz bir mağlubiyet almıştık. Sonraki iki maçımız olan Litvanya ve Sırbistan karşılaşmalarından istediğimiz sonucu alarak adımızı bir üst tura yazdırdık. Fransa, Letonya, İspanya ve rakibimiz Rusya'nın bütün maçlarını kazanarak üst tura yükselirken ilk turda her grubun ilk üç sırası ikinci tura yükseldi. Toplamda 12 takım ikinci turda mücadele edecek. Ekipler 6'şarlı iki gruba ayrıldı. Türkiye 2. turda F grubunda yer alıyor. Rakipleri ise; Rusya, Fransa, İtalya, Belarus ve Litvanya. Litvanya ve Rusya ile 1. turda aynı gruptaydık. Fransa ile Rusya gerçekten zorlu ekipler olsada grupta ilk 4'ün çeyrek finale çıkacak olması işimizi bir hayli kolaylaştırıyor. Çok büyük bir sürpriz olmazsa çeyrek finale çıkarız biz bu 6 takım içinden. İlk maç 12 Haziran'da İtalya ile olacak. İyi bir başlangıç şüphesiz işimizi biraz daha kolaylaştırır. Kızlarımıza tüm kalbimizle başarılar dileriz. Maçlar NtvSpor'dan naklen yayınlanacak.

3 yorum:

  1. Dabovic muhteşemdi. Yani muhteşem derken dış görünüş olarak :) Kumsallardan gelmiş sanırım maça. O nasıl güzel bir bronzluktur öyle :)

    Maça gelirsek Bahar' ı çok beğendim. Bahar' ı sene içinde hiç kullanamamamız şaka gibi.

    YanıtlaSil
  2. Konuya konsantre olabilir miyiz lütfen :D

    Ya aslında takımdaki eksikler yedekler için büyük şans inşallah değerlendirebilirler. Gerçi Bahar ciddi ciddi ispatlıyor kendini ama devamı gelsin dileyelim ki.

    YanıtlaSil
  3. :D :D :D

    Tamam döndüm konuya :D Umarım Bahar aynı hızda devam eder.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir