23 Haziran 2009 Salı

Quaresma & Sercan Yıldırım

Scoutgs bugün Galatasaray'lı bir yetkiliden edindikleri bilgiye göre Quaresma'nın Galatasaray'ın radarında olduğu ile ilgili bilgi vermişlerdi. Bugün de bloglarında bu haberi yazmışlar. Tabi gelecek diye söylemiyorlar ama bilgi vermek açısından yazıyı yazmışları. Quaresma Porto'dan Inter'e 23 milyon euro'ya transfer olmuştu. Inter ve Chelsea'de kendini gösterememesine rağmen hala 15 - 20 milyon euro'luk piyasa değeri var. Bu açıdan bakınca transferi çok zor görünüyor. Kendisine zaten Inter'de bir şans daha verileceği üzerine yazılarda çıktı. Quaresma'nın bonservisini almamız mümkün gözükmediği gibi kiralık gelmesi durumunda da yıllık ücret olayı bizi aşar gibi duruyor. Yalnız Haldun Üstünel'in varlığı da aklımıza gelince yüzde 1 bile olsa açık kapı bırakmak gerekiyor. Quaresma daha çok sağ kanatta oynasada her iki kanatta da oynayabilen, forvet olarak da başarılı performanslar gösteren futbolcu. Porto'da yaptıklarını hepimiz hatırlıyoruz. Onun şanssızlığı Cristiano Ronaldo ile aynı jenerasyonun futbolcusu olmak oldu. Çünkü sürekli karşılaştırıldı ve bu karşılaştırma da Quaresma oldukça gerilerde kaldı.

Bir sezon Barcelona'da şansını denedikten sonra Porto'ya geçti ve bütün Dünya'nın ilgisini üzerine çekti. Sadece Ibrahimoviç'in eline bakan Inter hücümuna ilaç olur diye transferin son günü transferi gerçekleştirildi ama Inter'de yokları oynadı. Sonrasında Chelsea'de kiralık forma giydi orada da kendini gösteremedi. Bu yüzden herkes takımdan gönderilecek gözüyle bakıyor ona. 26 yaşında ki Quaresma'ya bir şans daha verilmesi lazım ve Mourinho'da bu şansı mutlaka verecektir. Adriano için nasıl uğraştı hatırlıyoruz. Bu açıdan da bakınca bu transfer iyice imkansız duruma geliyor. Yinede ben Quaresma'nın Galatasaray'a gelebilme ihtimalini sevdim diyorum. Alamasak bile böyle kaliteli futbolcularla ilgilenmek bile vizyon meselesi.

Sercan Yıldırım transferine gelirsek onun Galatasaray'a gelmesini en çok isteyenlerden biriyim. Ama bugün gelen haberler Fenerbahçe ile Bursaspor'un anlaştığı yönünde. Bursaspor başkanı İbrahim Yazısı henüz kimseyle anlaşmadıklarını belirtsede bazı haberler Fenerbahçe'nin bu transferi bitirdiğini söylüyor. Quaresma & Sercan Yıldırım yazdım çünkü bu iki futbolcunun stili birbirine çok benziyor. Yani hücumun her yönünü oynayabilen, teknik, çabuk futbolcular. Sercan'da bu ülkenin son yıllarda gördüğü en büyük yeteneklerden birisi. Peşinde birçok Avrupa kulübü de bulunuyor. Sercan'ın Fenerbahçe'ye transfer olduğunu düşünürsek Semih Şentürk'ün yedek kaldığı ortamda Sercan ne kadar forma şansı bulabilir bilmiyorum. Daum'un sistemi 4-4-1-1 olacaktır. Fenerbahçe'de bu sisteminden asla ödün vermiyor. Forvet arkası Alex olsa önde Güiza oynayacağı için İlhan Parlak gibi 30 maçta bir görebiliriz kendisini. Orta sahanın kanatlarında ise Sercan verim veremez. Galatasaray'a geldiğini düşünürsek 4-3-3'de önemli işler yapabilir. Hücümun her iki kanatında da oynabildiğinden forvetin her iki yanında ki kanatta mutlaka kendini gösterecektir. Ayrıca Galatasaray genç futbolculara şans verme konusunda da diğer kulüplerden çok önde bulunuyor. Aziz Yıldırım önceliğini ligde şampiyon olmak üzerine kurduğu için Türkiye'de öne çıkan bütün futbolcuları alma peşinde. Herkese teklif yapıyor, gündemine alıyor. Parası da olduğu için transferde sorun yaşamıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir